Törölt nick
2006.09.18
|
|
0 0
2061
|
(1) csak a férfiaknak kellene egész embert kívánó munkát vállalni és ehhez a megfelelő iskolákat elvégezni, a bérezési rendszert is ennek megfelelően alakítanák át, (2) a nők pedig abban lennének támogatva és érdekeltté téve, hogy a családi tűzhely melegét biztosítsák és neveljenek gyerekeket
Jó, jó, de ennek fényében viszont nem értem a javaslat lényegét. A mondat második részét, a 2-est igen, hiszen ez az, amit én pozitív példának és támogatásnak nevezek. De az első rész nekem kényszerszagú, miután olyan szavak szerepelnek benne, hogy "csak" és "kell". A "csak a férfiaknak kellene egész embert kívánó munkát végezni" az én olvasatomban bizony a választási lehetőségek korlátozását jelenti, pláne, ha hozzáolvasom az iskolák elvégzéséről szóló részt. Ugyanis ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy a pályaválasztás előtt álló lányoddal közlöd, hogy édesem, az egy dolog, hogy te okos vagy és szorgalmas, dehát te nem mehetsz jogi egyetemre, mert az ügyvédkedés túl sok idődet elvenné a gyerekneveléstől... hagy meg ezt szépen a leendő férjednek, kicsim... Vagy rosszul értelmezem? |
Előzmény: gyomnövény (2059)
|
|