cápaFeri Creative Commons License 2006.09.18 0 0 4434

Hali BeZe1974!

Rendszámtáblával kapcsolatban:

Én már a második nap, amikor a sebváltózárat is rakattam, megoldottam ezt a rendszám kérdést. Nagyon csúnya volt, ahogy a gyári első tartón még a kereskedés által felbiggyesztett szar is ott éktelenkedett, így a lökhárító előtt járt a rendszámom vagy hat centivel, a hátsó meg borzalmasan zörgött minden egyes ajtólecsukásnál! Arról nem is beszélve, hogy a pár évvel ezelőtti keretekkel ellentétben, amikből azért eltartott vagy 10 mp-ig kibányászni, no meg lelopni a rendszámot, manapság már olyanokat raknak, amiből két mp alatt két oldalra ki lehet húzni!

Elsővel nem is volt gond, keret le, rendszámon jelöl, kifúr, saválló csavarral felrögzít a gyári tartóra.

A hátsó annyival volt munkaigényesebb, hogy kellett rakni alá valamit, hogy ne zörögjön. Erre kitűnő megoldás egy darab szigetelő tető-polifoam, amolyan mindkét oldalán alufóliás típus! Nem veszi be a vizet, nem engedi a rendszámot zörögni és elég vastag ahhoz, hogy a rendszám valamelyik sarkát megnyomva sem ér hozzá a fényezéshez. Amúgy a rendszám itt is kifúrva, saválló csavarral rögzítve, természetesen keret nélkül az ajtón lévő gyári furatokba!

Hétvégén rendőr igazoltatott és megjegyezte, hogy milyen megoldás ez? Mondtam neki, hogy nem értem, mi baja vele? Előző autómról már egyszer elhagytam a vacak keret miatt, így felcsavaroztam. Erre ő: de mégis! milyen furcsa így csavarozva! Mi van, ha le kell venni? Mondtam, hogy mindig van az autóban egy csavarhúzó, hisz az jár az autóval amúgy is gyárilag, tehát ha szükséges, akkor lekapom vele.

Tovább értetlenkedett.

Erre én: úgy tudom, hogy a rendszám a sajátom, nem takartam le, nem rongáltam meg, az azonosíthatóságot nem gátolja semmi, valamint a legfontosabb: olyan helyen vannak a csavarok, hogy azok sem a betű, sem a szám beazonosíthatóságát nem gátolják, azok alakja és értéke -ugyanolyan feltételek mellett, mint a csavar nélküli rendszám esetén- egyértelműen leolvasható.

Udvariasan visszaadta a papírokat, jó utat kívánt....:-))

Amúgy az utolsó mondatoddal maximálisan egyetértek, csak asszony neheztel rám olyankor, ha ezt neki is megjegyzem. Mármint az autóét... Mondjuk szerencsés helyzetben vagyok, mert így már két formás popó van a családban! :-))

Jó utat!

Üdv!

Előzmény: BeZe1974 (4419)