Tokeletesen ertem hogy _milyen betegseget_ szeretnel gyogyitani, de az _orvoslasi modszerrel_ nem ertek egyet. Nem szaporitanam a szot, Catkiller kitunoen megmagyarazta hogy miert.
Nem megoldas hogy a nok visszakenyszerulnek nagymamaink szerepebe, akkor inkabb menjunk vissza a barlangba, mert szerintem az volt a legjobb az embernek. Asszonyka elment bogyot (koretnek valo zoldseget, salatat) keresgelni, a pasas pedig levadaszta a hust. Mindenki elvolt a a maga kis szerepeben, hiszen nem volt egyeb, amire vagyakozni lehessen. A mai modern tarsadalomban pedig vagyunk, es valasztani akarunk. Innen nincs bekes visszaut, de jogi alap szinten nincs, - megjegyzem; szerencsere!:)
Mivel a vagyainkat nem tudjuk/akarjuk kitorolni, inkabb a valasztasi lehetosegre kellene koncentralni, mert az mindenkinek a hasznara valna, az egyennek es a tarsadalomnak is. Erre kituno pelda Ausztralia, ahol nagyon sok no valasztja a tuzhely melegen tartasat a munka helyett, de ehhez az allam nagyon komoly segitseget ad. A gyermekek szamanak emelkedesevel aranyosan kapnak adokedvezmenyeket, plusz a gyogyszerekre, az iskolaztatasi koltsegekre, a konyvekre, es meg nem tudom mire akar 50% kedvezmenyt is kapnak.
Ebbol az kovetkezik, hogy a nok batran vallalnak tobb gyereket, de akiknek csak egy van, -igaz hogy egy utan nem jar kedvezmeny- tehat egy harom tagu csalad, meg tud elni a ferfi keresetebol, es olyan szinten, ami nalunk luxusnak szamit, ott _normalisnak_!
Folyt. kov, most el kell rohannom.