R-U-D Creative Commons License 2006.09.18 0 0 433

A központi áramgenerátort is kikapcsolják este 11 után.

Lehet, hogy az internethozzáférésre is van egy "chello light" előfizetése a falunak, ami havonta 1 GBot enged letölteni utána baromira lelassul. Na jó, ez csak tréfa.

Kicsit átgondoltam ezt az internet témát. Ami feltűnt, hogy bankokat csak Puerto Princesában láttam, őnekik meg feltétel egy gyors és megbízható net. Másholviszont nincsan ilyen intézmény, így nem indokolt az sem, hogy ISDN vagy kábel vonalakat fektessenek a szigetre. A helyi Fülöp lakosságban meg szerintem nincsen ilyn igény, ha mégis lenne, nincs zséjük rá. Elég egyszerű, de kedves emberek.

Coronon viszont van gyors net (azt próbáltam).

Visszatérve erre az étterem témára:

El Nidóban nincsen nagyon sok étterem, sőt, valami 3-4 db lehet, amelyek 90%-át "fehérek" visznek. HACCPről nem hallottak még, és nem is fognak egy darabig egy olyan helyen, ahol soxor nem folyik a víz a csapból és vödörből merítenek.

Viszont igény az mindenféleképpen van szerintem jó minőségű étteremre. Az a pár darab is tele volt mindig pihenő utazókkal.

De ha valami életre szólót akarsz csinálni, akkor végy egy szigetet és építs ki egy upper-class resortot. Ezt hírdesd meg Moszkvában és máris jönnek a gazdag oroszok (Paradise Island - Busuanga). Tényleg jól mennek ezek a szigetek (Sangat Island, Lagen Island stb). És az egész nagyon idillikus és romantikus is egyben...

Előzmény: Törölt nick (432)