cápaFeri Creative Commons License 2006.09.17 0 0 4415

Hali Bobby!

Ha nem sértődős, akkor megnyugodtam. Nem szándékoztam volna így láttatlanban már el....ni a kalapácsnyelet.:-)) Egyébként is mindenki magából...ööö...illetve saját asszonykájából indul ki. :-)) A múlt vasárnap is, amikor éppen autót mostam és a szokásos műveleteket csináltam már vagy másfél órája (mosás 2x, szárazra törlés, átvaxolás) szólt a kívánságműsor a rádióban, asszony meg küldött egy dalt azzal az üzenettel, hogy ha sokat símogatom, elkopik a lacsi! Hmmm...

A felni lyukosztása valóban 4x114,3.

Én a gyári gumikat raktam át a kf. felnikre, (így vettem át az autót). amik szintén 6x15"-sak, mint a lemezfelnijei. A lemezfelniket a csomagtartóban vittem haza, most várják a téli gumikat. Amellett, hogy el is lett b...va az eredeti kf. felni rendelésem 6,5x15" akartam, de nem ilyen mintával) az átvétel előtt még azért sem választottam 16"-os felniket, mert túl nagynak találtam. Nem tudom, hogy a Lanos óta változtattak-e valamit a futóművön, de a Lanosra szerelt legnagyobb gumiméret tudtommal akkora volt, mint a lacsié, vagyis 195/55R15. Jobb a békesség...:-))

Egyébként ennek a váltómérete 16"-ban asszem a 215/45 lenne, ami tekintve az útjaink állapotát nem egy életbiztosítás. No meg az a fránya csapágy, amiről ma du már szó volt! Én inkább lefelé megyek méretben, ami a téli gumikat illeti, ballonosabb, keskenyebb gomukat rakok rá, mondjuk 185/60R15. Persze lehet kf. felnit télre használni, vannak is manapság télen is használható lakkozott felnik, de!

1. idővel a lakk repedezik, bebújik mögé a sós latyak és a helyenként levált lakkréteg nagyon rondává teszi a felnit.

2. télen a hó és a latyak miatt sokkal nehezebb észrevenni a padkákat, kátyúkat, ilyenkor lényegesen nagyobb kárt tehetnek az autó kerekeiben ezek, mint a lemezfelnikben ballonosabb gumik mellett. (hogy a csatornafedél köré fagyott tengelytörőkről már ne is beszéljünk!)

Szóval én megmaradok az évenkénti két komplett (felnivel gumi) kerékcserénél kb felesben használva.

Üdv!

Előzmény: Bobby_la_cetti (4412)