"Az én párom is pont ilyen súlyú, és 178cm magas."
A megadott BMI-ből akár ki is számolhattad már: pont ennyi vagyok én is.
"Írjál erröl a szendvics diétárol. Naponta hányat ehet az ember? Zsömivel, szalámi ,vaj ,paprika, pari, vagy mik? Semmi főtt étel?Leves?"
Pont 3 óránként kell enni egyet, zöldségsaláta vagy zöldségleves kíséretében, tehát kb. 12 szelet kenyér/nap. Nem zsemle-kifli, szeletelt teljes kiőrlésű kenyér! Vékonyan vajazni szabad. Emellett zöldséget és zsírszegény kefírt/joghurtot nassként is ehetsz bármikor. Naponta egyszer ehető gyümölcs, egyszer 1 tojás és egy szendvicsed kenheted tejtermékkel (sajt-túró); a többibe sonka mehet, sovány hal- v. csirkehús, avokádó, hozzáadott cukor nélküli lekvár stb. De a kimondottan zsírdús dolgok tilosak, így nyilván a szalámi is és szintén tilos a cukor! Pirítós v. levesbetét kenyérkocka persze készíhető 1 kenyéradagból, nem csak szó szerint szendvics...
Egy héten három étkezésre ehető annyi sovány hús (hal, csirke v. pulyka, persze párolva), amennyi beléd fér, de aznap a kenyér mennyiségét csökkenteni kell 2-4 szelettel. Napi 2-3 evőkanál olívaolajból kell megoldani minden főzést és salátaöntetet. Legalább 8 pohár 0 kalóriás folyadék kötelező; ezen felül még Ca tablettákat kellene szedni és D-vitamint -- utóbbit én kihagyom, az elmúlt 2 hétben jó sok napfény érte a bőrömet.
2 hétig megy így és utána további 4 hétig maradnak az alapelvek, de akkor már a kenyér szabadabban helyettesíthető barna rizzsel, főtt krumplival, babbal, cukormentes müzlivel, t. k. gabonapehellyel. Összesen max. 1800 kcal/nap.
A hivatalos neve egyébként "Bread for life" diéta és egy Olga Raz nevű tel-avivi kutató könyvén alapul (ami nekem nincs meg, de remélhetőleg megoldom nélküle is, csak a netes összefoglalások alapján).