Néhány ezer éve, mióta az ember a környező világot jobban meg akarta ismerni, a tudományokkal foglalkozók mindíg egy kicsit előre gondolkodtak. Vagyis a tapasztalt jelenségeket, mindaddíg, amíg tökéletesnek tartott ismerettel nem rendelkeztek, elméletekkel, feltételezésekkel magyarázták. Idővel ezek az elméletek vagy beváltak a gyakorlatban és tényekkel igazolást nyertek, vagy a tények megcáfolták és a sűllyesztőbe kerültek, feledésbe merültek.
"Ez pedig az érvényes felfogásom az anyagról és az őt irányító éterről/Szellemről: "
Az érvényes felfogásod kb. 200 éves és a maga korában nem volt jobb.
Azóta a modern technikai eszközökkel és vizsgálati rendszerekkel, ez az elmélet már nagyon régen nem felel meg az azóta tapasztalt és ellenőrzött tényeknek.
Hinni persze lehet továbbra is, de az nem változtat a realitáson.
"Ezt materialista szemlélettel földi halandó sajnos nem értheti meg. Ehhez félre kellene tenni jó néhány tudományos tévedést és dogmát."
Igazad van, mert valóban érthetetlen, mihelyst az ember kissé tájékozódott a természettudomány jelenlegi állását és eredményeit illetően.
Tudományos tévedés van, előfordulhat, de dogma nincs. Az lenne viszont a legnagyobb tudományos tévedés, ha régi fantazmagóriákra támaszkodna a tudomány.
"Az éterteret az éteroidok képezik, amelyek erőpontok. Ezen erőpontok a tér minden pontján vannak. Mennyiségi eloszlásuk abszolút homogén, mivel egy pontban csak egy erőpont létezése lehetséges, viszont mint már említettem, ilyen erőpont a tér minden (egyes) pontján van. "
Nem akarok mélyebben belemerülni, csak arra vagyok kiváncsi, hogy meg tudod-e nekem magyarázni - hogy megértsem a fenti szövegedet - hogyan történik a testek, az emberek mozgása, ha az "erőpontok" nem mozognak, hiszen "egy pontban csak egy erőpont létezése lehetséges"?
Gyenge felfogásom bizonyítéka, hogy a következő mondatodat abszolúte nem értem.
"Az éteroidok önmagukban képviselik a mindenirányú mozgást."
Egy un. erőpont "képvisel" egy "mozgást"? Tehát nem mozog, hanem helyettesíti, képviseli a mozgást, méghozzá önmagában.
Ami viszont nem tetszik, hogy technikai, természettudományi kifejezéseket eredeti, valóságos értelmükből kiforgatva, elidegenítve használod.
Az éterteret az éteroidok képezik, amelyek erőpontok. Ezen erőpontok a tér minden pontján vannak. Mennyiségi eloszlásuk abszolút homogén, mivel egy pontban csak egy erőpont létezése lehetséges, viszont mint már említettem, ilyen erőpont a tér minden (egyes) pontján van.