Dr Jackson Creative Commons License 2006.09.14 0 0 2515
Bárki bármit is mond, szerintem F. Herbert zseni volt a maga nemében. Csak egyetérteni tudok azokkal, akik azt állítják, hogy a "csoda" minden egyes részlete ott volt a fejében, Ő létrehozta az elméjében az egész Dűne univerzumot. Ő tudott pl. Paul fejével gondolkozni, vagy akár belebújhatott a legeldugottabb helyen dolgozó fremen nő bőrébe is, hisz minden, de minden egyes részlet kidolgozva az Övé volt.

Brian a fia... ...elolvashatta az Apja könyveit, kéziratait, de az Univerzumból ő is csak azt láthatta, mint mindenki más, egy apró fogaskereket az óriási óraműből.
Akár én, vagy akár más írói hajlamú ember megtudta volna írni az előzményeket, a kéziratok tükréből, lehet még jobban is sikerültek volna.

De kérdem én? Miért kell b*sztatni azt, amihez nem értünk? Én sem kezdek el tranzisztorokat forasztgatni a TV-n, ha elromlik, mert nem értek hozzá.

F. Herbert egy zseni volt, a zseniséget nem szokták örökölni, szomorú, hogy pénzért próbálják megtenni azt, ami ugyse menne. Szomorú vagyok, amiért ilyen világban élünk. Megírhatták volna nyugodtan a kis művüket, de más néven és nem F. H. világára építve és nem az Apa örökségének takarója alá bújva...