Hát ez elég csúf. Érdekese, hogy az, amit nem támad meg a gomba, tök egészségesnek látszik, hiába bvan tele vel szinte az egész növény.ű Brrrrrrr.
Mivel sajnos lehet, hogy én is behurcoltam egy hajtáson (Ráadásul mér nem tudom melyik dugványt találtam gyanúsnak, mert egyszer a vihar szétfújta az összes palántát, és így az egészségesek összekeveredtek az elkülönítőben lévőkkel), lenne néhány kérdésem:
- ha már 1 apró dudor megjelent a levélen (ami rögtön eltávolításra került), de több nem lett , mekkora a valószínűsége, hogy a későbbiekben a gomba elszaporodik? Mennyi lehet a lappangási idő? (2 hónapja nem jött ki emmi új csúnyaság?)
- Hogyan terjed ez a gomba? Csak cseppfertőzéssel (metszőollón keresztül pld), értinkezéssel,vagy a levegőben is a szél is viszi a gombát, és így relatíve messziről is fertőzhet?
- Ha amúgy sem gyógyítható, akkor mi értelme a karanténnak? nem kéne inkább egyből kidobni a növényt? vagy mégsem? ha nem is gyógyíítható a dolog, magától elmúlhat?
Sehol nem találtam rendes irományt erről a betegségről, mindenhol csak annyi van, hogy kidobni a metszőollót, stb