Hát egy hosszú, kemény nap után engem is vár még a nyárvégi lecsó és a krigli PU !
Igen, igen ezek a kínzó gondok, a 16 év alatt egyedül a nagytőke hizlalása volt fontos, az azt felépítő munkaerőt egyszerűen lerántották, kirabolták és újra most is arra készülnek.
Márpedig a csökkenő munkaképes korú lakosság száma mögött is ez az egyszerű tény húzódik meg. A távlattalanság mérsékelte a népszaporulatot, a szociális rendszerek leépítése reform címén pedig további lökést ad a folymatnak. Ezért ejtette ki demszkáj a száján, hogy minél nagyobb számban jöjjenek erdélyi fiatalok Magyarországra (mily bájos !) és ezért gondolkoznak a nyugdíjkorhatár felemelésén.Én továbbra is olyan utat keresek, mely élénkülést, fejlődést eredményezhet és nem pedig a lassulást, pangást. Onnan amúgyis sokkal nehezebb újra lábra állni.
"Az MSZP programjában is van gazdaságélénkítés, mégpedig az EU-s forrásokból. Ez a program alapja, ez "pótolná", azaz ez hajtaná a gazdaságélénkítést.
Hát, nem is tudom..."
Na, Almonia ettől óvta Magyarországot (lényegében négy kiteteléről hallottam: 1. a megszorító programot ne nevezzük konvergencia programnak, s ne legyen céldátum; 2. abba kell hagyni a hazudozást, ki kell jönni az igazi számokkal; 3. az EU-s támogatásokat nem használhatjuk fel a hiány csökkentésére; 4. ha ez nem működik, az EU "gyámság" alá helyezi Magyarországot)