A kezdetektől követem a topikot csendes szemlélőként. Leánderrajongóként érdeklődöm mások tapasztalatai, virágai iránt. Bizonyos szempontból új vagyok, valójában régebb óta követem az eseményeket, mint a legtöbb mostanában hozzászóló leánderes.
Látszólag OFF Most klaviatúrát ragadtam, mert visszautasítom azt a hangnemet, azt a stílust, amit megengedsz magadnak ezen a korábban barátságos helyen. Kioktató vagy, miközben fel nem foghatod, hogy máshogy is lehet szeretni a leándereket, mint ahogy helyesnek tartod. És, az is igaz, hogy mindig tiéd az utolsó szó. Ilyeneket írsz: "ciki csak úgy betörni valahova egyszerűnek tűnő kérdésekkel". Szerintem sokkal "cikibb" "szólni", hogy elveszel valamit, ahelyett, hogy kérnéd. Ne akard megmondani egy új hozzászólónak, mit kérdezhet, mert semmivel sincs több jogod itt létezni, mint bárki másnak. Te is hosszú hozzászólásokat töltöttél sokak számára érdektelen megjegyzésekkel, fogadd el másoktól is. Elképedve olvastam, hogy felháborodtál, amiért valaki itt publikusan közölte veled, nem óhajt rendelkezésedre bocsátani a képeiből. Hogy képzeled, hogy számonkérheted rajta? Te sem vagy a tudás vagy az erkölcs origója, ne vindikáld magadnak a jogot, hogy megmondd a létező egyetlen helyes megoldást és főképp ne kényszerítsd a világképed másokra. Nincs olyan, hogy így vagy úgy "kell", mert különböznek a céljaink és a lehetőségeink. Semmi értelme, hogy sértegess másokat, csak azért, mert nem értenek veled egyet. Egy vagy sokunk közül, nem az egyetlen - bár szemmel láthatóan tetszelegsz a "leánder nagyasszonya" szerepében! Ja! És nyugodj meg, ha elutazol két napra, nem omlik össze a topic, ahogyan azelőtt is virágzott, hogy feltűntél.