Ladyb Creative Commons License 2006.09.11 0 0 1004

"Kicsik vagyunk,gyengék,nem akar segíteni senki.Ha megunkat sikerül kiemelni,
akadályozni nem fognak,de segíteni sem."

Helyes, végre megtanulunk küzdeni és nem a langyos libazsírban siránkozni. MIért segítenének? Svájcnak segített anno pár száz évvel ezelőtt valaki, amikor "kitalálták" a maguk információs gazdaságát? Az Usa-nak segítettek, amikor a pionírok törték fel a vadnyugatot? Először meg kellett küzdeniük az angolokkal (az akkori "multival"), utána kezdhették építeni az országukat. Nézd meg, a mai napig is, az amcsi filmekben a bad guy, a gonosz hapsi brit angol akcentussal beszél és európai klasszikus zenét hallgat...

Kedvenc mondásom, Ben Franklintől, sokszor idéztem már itt is: "God helps those who help themselves." Azaz Isten azoknak segít, akik segítenek magukon. Ezt már a saját életemben is megtapasztaltam, mindig azután kezdtek történni a jó dolgok, miután már magam is belefeccöltem egy rakat energiát és megdolgoztam a lehetőségeimért. Amikor csak lustultam (pl. anno, amikor hegedűművésznek készültem), nos, Isten nem segített, azaz akár segített is, csak vagy nem vettem észre, vagy nem tudtam élni vele.

Miért kellene nekünk segíteni? MIért nem tudunk már végre magunkon segíteni? Miért nem állunk fel a libazsírba  bepunnyadt seggünkről és csinálunk már valamit? Miért mindig azt várjuk, hogy a sültgalamb beszálljon? Miért hisszük azt, hogy gyengék vagyunk, amikor nem, csak és kizárólag rajtunk múlik, 20-30-40-50 év múlva hol lesz az ország. Miért nem hisszük már ezt el?

Akit támogatnak, akit segítenek anélkül, hogy ő előtte bármit is tett volna, az hosszú távon ÉLETKÉPTELEN.

Ladybird

Előzmény: rebondo (1003)