hurrá! Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1002

Kedves rebondo !

Sokat gondolkodtam, hogy mit válaszoljak. Egyelőre azonban csak kérdéseim vannak:

1. "Ezek a gondolatok indulatkeltésre kiválóak,nem gazdaságelemzésre."

mely része ? elemeztem-e, vagy csupán kiemeltem ? a gazdasági konfliktusok nem váltanak ki indulatot ?

2. "Nem volt csoda Írországban,hazarobbanó amerikai tőke volt,
alkalmas pillanattal
"

mi volt ez az alkalmas pillanat ? mitől lett azzá ? magasabb lett az adó ? nőttek a közterhek ? a nem spekulatív tőke vajon erre várt volna ? erre mozdult volna, vagy éppen az ellenkezőjére ? most, hogy Magyarországon nőnek a közterhek, lassulni fog a gazdaság és az euro bevezetésének a dátuma a befektetők tűréshatárán kívül eshet, nos ezt kockázatosnak tekintik-e hazánkban a várakozó befektetők ?

3. "Mindkét helyen az igazi gazdasági növekményt az akkor világszerte is
uralkodó építőipari boom hozta
."

most miért látszik megtorpanni hazánkban az ingatlanpiaci fellendülés ? nálunk nem volt ilyen ? az eredményezett-e általános gazdasági fellendülést itt ?

4. "Magyarország gazdasági zsákutcába került mára"

miért ? hogyan lehet ebből kikerülni ? több adóval, szűkülő foglalkoztatással, rosszabb versenyfeltételekkel ?

5. a két adattal mit szeretnél demonstrálni ?

6. "Itt nem az adók mértékével,hanem a termelés milyenségével van gond."

az adónak nincs közgazdasági szerepe ? az jó most ? és a megszorító intézkedések hatására még jobb lesz ? milyennek kellene lennie a termelésnek ? modernebbenk, termelékenyebbnek ? az elvonások növekedése segíti a modernizálást, a beruházások jobb megtérülését ?

7. "Nem változik egyelőre a szociális elvárás sem."

miért változna ? le kellene mondanom majd a nyugdíjamról ? piaci árat fizessek az esetleges gyógykezelésemért ? ezért visszakapom majd az évtizedek alatt levont nyugdíjbiztosításom és egészségügyi biztosításom aktuális tőkeértékét ? vagy el kell fogadnom, hogy kisemmiznek ?

8. "Meg kell érteni ,hogy pici hazánk nem jóléti állam."

úgy érted, hogy még ennél is lejjebb kell menni ? ez jólét volt eddig ?

remélem, hogy közös választ találunk ezekre a kérdésekre.

Előzmény: rebondo (999)