gabi... Creative Commons License 2006.09.08 0 0 5104
Ja, Eni! Cigányhimnusszal nem próbálkozok, szegény 4.-eseimet szerintem így is megállítottam a fejlődésben, amikor mondtam, h énekeljünk, és nekem kellett előre énekelni a botrányos hangommal. Az a szövege magyarul, h jónapot, jónapot, mondja minden gyerek. Nagy gyerekek, kis gyerekek, sovány gyerekek, kövér gyerekek. Mindezt mutogatjuk. Majd jön a nehezen megjegyezhető refrén: jó napot, jónapot, mondja minden gyerek. Javaslom vegyük fel a tábori daloskönyvbe:) A medvére vadászós dalt is be fogom vetni, az meg úgy van, h megyünk medvére vadászni, de nem félünk, mert van a kezünkben egy kard meg egy fejsze. Jé, itt egy hegy. Megkerülhetnénk jobbról, megkerülhetnénk balról, mehetnénk alatta, mehetnénk fölötte, de mi átvágunk rajta!! Mindezt mutogatva, Közben helyben menetelés. További 2 strófa hegy helyett erdővel meg tóval. Aztán jön a poén: szóval akkor nem félünk, mert kard, fejsze stb. Dehát ez puha, dehát ez szőrös, dehát ennek sárga szemei vannak, (itt mindenki fogja a fejét) dehát ez egy medve!!! És akkor itt mindenki fejvesztve a helyére rohan. Na, ezt bevethetnénk a táborban takarodó előtt, és a végén mindenki rohanna az ágyába. Sőt, akár illusztrálhatnánk egy valódi medvével.  Ennyit a szellemi leépülésről:) Lehet, elhívom Zolit, hogy segítsen mutogatni:)