Cirfandlia Creative Commons License 2006.09.08 0 0 992

"A nemesítők törekednek arra, hogy az ismételt visszakeresztezésekkel a rezisztens fajták borminősége ne maradjon el a tiszta vinifera fajtákétól, s úgy tűnik, egyes fajták esetén sikerült e célt megközelíteni (BECKER, 1994, BASLER és WIEDERKEHR, 1995, CECH, 1997). HAJDU (1994) szerint e fajtákból „élvezetes, friss, könnyű asztali bor” készíthető, s nem is cél ennél több elérése, hiszen ezek termesztésének célja, hogy olcsó, kellemes, szermaradvány nélküli asztali bort adjanak a mindennapi ételekhez." 1.4.4 fejezet

 

Számos engedélyezett fajta van, a minőségi kategóriát pedig nem a nemesítők szabályozzák; bár tudtommal egyik rezisztens fajta sem a minőségi kategóriában indul. (egyenlőre) Boruk- szvsz már amit én kóstoltam (Bianka, és most tegnapelőtt Jázmin) természetesen elmarad a klasszikus minőségi boroktól, de talán a fenit idézet jól megfogalmazza lehetséges szerepüket.

mégegy link:

A rezisztens, toleráns szőlőfajtákról
Előzmény: kisszszoros (991)