Adamwarlock Creative Commons License 2006.09.06 0 0 5584

Ez az én értékelésem, sok hallgatás után:

Design: A borító király, nekem a BNW után a második kedvenc( nekem az sose tetszett, hogy középre odadobtak egy giccses üvöltő Eddie-t, ebben már van fantázia). A belső füzet viszont semmilyen az előző albumon jobb volt. A logó király!!!! 8/10

1.Different World: Kellemes indító dal, de nem nagy durranás. 8/10

2.These Colours Don't Run: Sokan szidják, nekem bejött... Király refrén, a szóló nem épp világrengető, de szarnak sen nevezném, és a verse is klassz. 7.5/10

3.Brighter Than A Thousand Suns: Dickinsonszóló szerű dal, és királyság, lassan kúszik be az ember fülébe. Eleinte nem is biztos, hogy tetszik, de pár nap múlva azon kaphatjuk magunkat, hogy a refrént dúdoljuk. 8.5/10

4.The Pilgrim: Én ezt elég átlagosnak érzem, nagyon semmit sem mozgatott meg bennem, közepes, hallgatható valami. 7/10

5.The LOngest Day: Nagyon ütős szám! Jó verse, klassz refrén, és nagyszerű szöveg. Mi kell még? 9/10

6.Out Of The Shadows: Tears of the Dragon+Wasting Love+Rvelations. Kicsit unalmas, töltelékszám szagú darab. 6/10

7. The Reincarnation of Benjamin Breeg: Először nem tetszett a szám, de rájötem, hogy a szar klipp rontotta el, mikor az albumon hallottam egészen üdítően hattott az egyszerű gitártéma a sok súlyos, és bonyolult dolog után. 8/10

8.For The Greater Good of God: Az album egyik legjobb száma!!! Szinte minden passzol benne. Monumentális, erős, jó szöveggel.(Mondjuk a Pashendale azért jobb.)10/10

9.Lord of Light:Egészen jó gitártémával és énekkel indul, aztán jön a Maiden történetének legelb*szottabb refrénje. Nekem jószerivel hallgathatatlan. 5/10

10.The Legacy: Ez a másik über szám!!! Óriási! Nem is mondok többet. 10/10

Összhatás: Érdekes album lett. Negyon hosszú. A számok súlyossága miatt könnyen lefárad az ember a végére. Elsőre elég anti-maidenesnek tűnhet. Több hallgatás után mutatja meg igazi értékeit. Sajnos azonban nem mondható, még ekkor sem, hogy igazán egetverően jó album. Talán tényleg túl sokat gondolkodtak a számokon. Ennek ellenére kicsit összecsapottnak érzem, főleg Dickinson hangja miatt. Szerintem túl magasan énekel, néha idegesítően, a hangjával semmit se játszik, alig díszíti, és sok számot kvázi végigordibál. Inkább vártam volna még egyhónapot, ha még kicsit alakít rajta. Viszont nem hiszem, hogy az ő hibája, mert a Tyrannyn ezerszer jobb( sőt a szólólemezein mindíg egy kvintel lejebb énekel, ami szerintem jobban áll neki.). 7/10

Össz:7.16/10