Végre valaki, aki érdeklődik és ír is ide. Bár a topikindítás R-U-D érdeme, én is lelkes látogatója lettem a topiknak.
Csatlakoznék topiktársaimhoz, 1-2 év Dk-Ázsiában nagyon király lenne. Ha nem akarsz össze-vissza utazgatni, akkor egy-két hónap az egyik helyen, egy-két hónap egy másik helyen (mint bázisok), és ha van kedved csillagtúrázgattok. Ez alatt kialakulhat, hogy melyik a legszimpatikusabb, és ott akár hosszabb időt is maradhattok.
Ha mégis csak egy helyen akarsz maradni, akkor Palawanon pl. El Nidot úgy képzeld el, mint egy magyarországi kis falut, csak ez a tengerparton van. Az a pár nap amit ott töltöttem fantasztikus volt, de nem tudom mit csinálnék ott pl. egy évig (egy magyarországi faluban sem tudnék mit csinálni). De ha kifejezetten ez lenne a szándékom, talán el tudnám képzelni, mert annyira gyönyörű.
Egyébként Palawan és malajziai Borneo között azt hiszen van kisgépes kapcsolat, ez ideális lenne az országból való kilépésre.
Egész Fülöp-szigeteken a főbb helyeket fapados, ill. kisgépes járatok kötik össze, úgyhogy könnyű utazgatni.