Törölt nick Creative Commons License 2006.09.05 0 0 1743

advocatusdiaboli!
"Látnád mit kapok ezért más fórumokon" Látom, na meg én is kapom. Pedig lassan 10 éve, hogy az első hozzászólásom megszületett az indexen, és akkor is azzal kezdtem, mint a Rejtői Wágner úr józan pillanatában, elmondtam, hogy ki és mi vagyok. Azt is, hogy honnan. Elmondtam, hogy konzervatív vagyok, nemzeti, hogy nem áll távol tőlem a nemzeti szabadgondolkodó nézetrendszer, stb. Na ezzel együtt lettem "büdös komcsi-segg nyaló," meg miegymás! Persze, nem veszem túl komolyan az ideológiai/filozófiai káoszban fuldokló őrülteket, néha még nagyokat is vigyorgok rajtuk, mert a polgár - létből csak az egzisztencia, a szuverenitás, meg az élettapasztalat hiányzik náluk. De a mentségük is készen van nálam, amit már írtam is: minden ember egyszeri, egyedi és megismételhetetlen. És mivel ezt legalább önmagával kapcsolatban mindenki vallja is, hát érthető az önzés. 

Egyértelmű ismét az egyetértésem, szerintem is egy normális polgári demokrácia felé megyünk. (Ha vargabetűkkel, hát vargabetűkkel!) Ha a többségnek így esik jól, hát legyen. A törvényi, intézményi rendszere legfőbb vonalaiban ki van építve. A gazdaságban én a sok esetben helytelen privatizáció mellett a tudati torzulásokat, és a sztereotíp gondolkodást, a nosztalgiázást tartom a legveszélyesebbnek. Ezt sűrűn megszívja gyönyörű hazám népe. Mint ahogy egy előző - neked címzett hsz-emben is írtam, én kevesebb "tartalékot" látok a szociális rendszerben, többet a társadalom, a gazdaság  működésének egyéb területein. Értem én a gazdaság szereplőinek mérgét is, persze, hogy szeretnék lerázni a nagyon sok esetben fölösleges és indokolhatatlan nyűgöt. A jó részét sikerülni is fog, pusztán idő kérdése..... Remélem, hogy idő, és nem egy gazdasági csőd hozza a megoldást. Abban az esetben ugyanis kínosabb, keservesebb lesz.

Én a "független szakértő" misztikumában nem hiszek. (Te sem, hiszen kitűnően levezetted az evolúció és nem revolúció összefüggésen keresztül.) Persze attól el lehet szórakozni az ideával, dehát nem lehet lépszőfokokat megspórolni.

Előzmény: advocatusdiaboli (1729)