hát elég érdekes vita volt itt messiről, kakáról meg az egész szituról ami a 3. brazil gólt megelőzte. én most beírom amit én gondolok róla, amúgy már írtam az argentín fanoknak is az ő topikjukba:
messi nem ott hibázott, hogy nem tudta utólérni kakát, hanem hogy előzőleg szépen levette neki a labdát. kaká meg köszönte szépen és mivel világklasszis gyönyörűen begyalogolt vele a tizenhatosra és begurította. az egész szitu egy szokásos kontra volt tulajdonképpen. volt egy szöglet a 88. percben, szinte minden argentín előrement fejelni. és messi ott maradt kakával egy az egyben a középpályán. ez már hiba volt, nem lett volna szabad otthagyni, főleg nem egy az egyben, és legfőképpen nem pont őt. nem az ő feladata kakán védekezni vagy őt becsúszva szerelni:) aztán a brazilok kifejelték, ugye pont messihez, aki rosszul vette le, és kész is volt a baj.
persze még lehetett volna menteni a helyzetet azzal, ha messi azonnal lerántja és akkor sárga lap és annyi.
de amúgy kaká is, meg messi is zseniális.
a meccsből meg a világon semmilyen hosszútávú következtetést nem szabad levonni szerény véleményem szerint. illetve azt igen, hogy a brazil csapatban mostantól valószínűleg megkezdődik egy fiatalítás, illetve átalakítás és sok olyan ember lehetőséget kap majd ( végre ) akit eddig mellőztek. mondjuk míg élek nem fogom megérteni, hogy a vb-n miért nem lehetett lehetőséget adni cicinhónak és robinhónak. de én akár ronaldinhót is lazán lecseréltem volna bizonyos meccseken, mert csak a vak nem látta, mennyire fáradt és motiválatlan. de hát a név, ugye.