Azért itt most megijesztettél. Adó- és járulékfizetés, na meg persze egy érettségi. És akkor szavazhatsz. Esetleg internet hozzáférés. Családi ház. Szőke haj. Minimum 90-es mellbőség. 4-es átlag. Pasaréti lakhely. Ne csináld! Remélem, csak elkeseredettség szülte. Esetleg némi irónia.
Javallom, nézz körül! A mai nyugdíjasok egy részének volt-e reális lehetősége érettségizni. Esetleg csak ledolgoztak 40-50 évet. Érettségi nélkül. Ám a 19 éves érettségizett szavazzon helyettük. Mert ő tudja. És nem lesz vargabetű. Viccelsz! Remélem.
Legyen hát vagyoni cenzus! Sőt, csak diplomások szavazzanak. Szerintem csak mérnökök. Mert én is az vagyok. Diplomás és nem szegény emberek irányítják ezt az országot. Hazudnak, lopnak, csalnak gátlástalanul. Nem teljesítik immár tízegynéhány éve feladatukat. Bízzuk rájuk? Lesz euró? Hallgattam tegnap Pokornyt. Azt mondta, pár évig az adócsökkentés még nagyobb hiányt okoz, de majd utána! Diplomás. Fizet adót. Látom Gyurcsányt. Milliárdos. Látom -néha- Orbánt. Milliomos. Van nekik diplomájuk. Hellyel-közzel adót is fizetnek. Volt, van és lesz lehetőségük tenni ezért az országért. De nyilván megakadályozza őket mindebben a sok alulképzett csóró. Akikből élnek. Élünk. Mi is.
Épp Fejest olvasok. Nem árt az néha. Leszállni a földre. Ne haragudj, eddig sok mindenben egyetértettem Veled -kissé már szinte zavaróan, mert így kár lett volna hozzászólni, hogy a reggeli szokásos 8 óra 5 percesedben már elmondtad a lényeget-, és néhány dologban nem, de ez asszem orbitális tévedés.