vámmentes Creative Commons License 2006.09.05 0 0 2273

Olvasd el kérlek alaposabban a bibliát ezekkel a részekkel kapcsolatban, mert nagyon unalmas már nekem minduntalan kijavítanom a sima tárgyi tévedéseidet! Ne érts félre, azaz nyugodtan gondolj magadban amit akarsz ezeknek a történeteknek a mikéntjéről, csak ne állíts olyanokat a biblia által leírtnak, amiket az Ige a Te állításoddal homlokegyenest ellenkezően ír le!

Ismét sorjában:

1. Azt írod, hogy Barnabás amiatt hitte el Ananiás és Pál sztoriját, mert

"nem várhatjuk el, hogy Szentlélekkel betöltött legyen, ezért nem tud különbséget tenni szentlelkes és nem szentlelkes ember között".

Ezzel ellenkezőt állít a biblia Barnabásról:

"jámbor és Szentlélekkel és hittel teljes férfiú volt." (Apcsel. 11,24.) 

Ez az állításod és az abból levont következtetéseid is tehát teljes öngólok.

2. Azaz Barnabás és az apostolok is a Szentlélek meggyőzése miatt fogadták el Ananiás és Pál kijelentéseit igaznak, s emiatt járhatott ki-be közöttük Pál, mert emiatt tekintették immár közéjük valónak! Vagyis nem "Barnabás győzködése" miatt! 

3. Saul nem egyedül mondta a Szentlélek kijelentését, mert mind a felsorolt 5 személy "szolgáltak és böjtöltek", s e közbenjárás többes száma miatt a Szentlélek mind az 5 személynek együttesen mondta, hogy "válasszátok el Nékem Barnabást és Sault a munkára, amelyre én Őket elhívtam" (13,2.). Hasonló ez az eset az Apcsel 15,28-hoz, ahol szintén többes számban, azaz egyszerre többen vettek egységesen a Szentlélektől érkező egységes kijelentést.

4. Emiatt az együtt a bensejükben vett egységes kijelentés miatt a maradó 3 személy együtt áldották meg és bocsátották el Őket egységesen (13,3.). Nem áldották és bocsátották volna el együttesen a maradó 3-ak Pálékat, ha nem vették volna Ők is a Szentlélek kijelentését. Aki nem vette volna a kijelentést, az nem értett volna egyet a megáldással történő kibocsátással. Márpedig a többes számú megáldás, (kezüket reájuk vetették) és kibocsátás miatt legalább 2 maradó ember vetette rájuk a kezét és bocsátotta ki/el Őket a Szentlélek munkájára. De 3-an voltak, a 3 maradó - emiatt sorolja fel Őket az ige a 13,1-ben.

5. Így lettek Pálék a Szentlélektől kibocsáttatva (13,4.). 

Figyelmetlen voltál tehát ismét, s a figyelmetlenségeidből ismét helytelen következtetéseket vontál le. Nem sokáig győzlek javítani, mert nagyon fárasztó! Az ez előtti hosszabb írásod is tele van ehhez hasonlókkal, nem is tudom, hogy érdemes-e folytatnom ennyi megtapasztalt figyelmetlenség és helyetted végzett ellenőrző, pontosító utómunka miatt.  

vm

Előzmény: takarito (2272)