Devla77 Creative Commons License 2006.09.05 0 0 5578
Valhogy úgy túnik nekem, maidenék inkább írnak zenét ésszel, és kevésbé intuícióval,
ellentétben a régi albumokkal. Pedig pont az volt a régieknek a varázsa.
A dallamosság és a változatosság.

Szerintem pont ezzel jár a korosodás, hogy az ember azt gondolja kiismerte a világot,
és elég ésszel dolgozni. Pedig a francokat.

A túl hosszú nóták pont amiatt születnek, mert bizonyos irányelveknek a megtestesülései,
és túlzottan panelekből rakódnak össze.

Bár még mindig vannak jó motívumok az albumon, és alapvetően tetszik,
de ha folytatják a tendenciát, 3 album múlva elég lesz inkább írni egy MaidenGenerator.exe -t,
ami majd annyi albumot csinál a korábbi riffek permutációiból,
amennyit csak a kedves ügyfél kíván.

Nemrég valaki írta is (bocs, nem keresek utána), hogy sok az ismételgetős, egyszerű rész.
Figyeljétek meg, a Maiden ezen tulajdonsága egyidejű Janick-kel.
Szimpatikus nekem a csóka, nem fikázás a célom, de ez tény.

Elképzeltem egy eszmefuttatást, mi játszódott a fejekben egy-két töltelék nóta szerzésekor:
..ide teszek 16x egy ilyen részt, utána egy hangot módosítok, és azt is 16x, tök jó már 1 perc meg is van, ez még mehet Adrian szólója alatt is... most Bruce nyom 2 versszakot (tök rábízom mit)
Szteintem a zenét megöli, ha csak ésszel rakják össze.

Lehet h gonosznak tűnök, de néha úgy tűnik, így készül 1-1 nóta.

Nekem az igazi albumok a No Prayer előttiek, de azért mindegyiket szeretem.
Bár lehet h csak azért, mert Iron.

Hozzá kell tenni, azokat az albumokat hallgattam tizenévesen, és az emberek életében az a szakasz a legmeghatározóbb, így ha lenne egy új "Piece", asse fogna úgy meg. (bár ezt kétlem)

Lehet h a mai srácok primitív ősrocknak találják az én kedvenceimet, és a reunion albumai jelentik az igazi Maident nekik.

Bocs, h hosszú lett, remélem érthető voltam.