Törölt nick Creative Commons License 2006.09.05 0 0 990
Egyrészt óriási tévedés, hogy minden falusi iskola összevont osztályos. Több olyan kis (1000 alatti) faluban lévő általános iskolát ismerek (a tanárokat és a vezetőket is), ahova 60-70-80 gyerek jár - nyolc osztállyal. Bármelyikbe nyugodt szívvel beíratnám a gyerekemet.

Ezek val.sz. az altalam kivanatosnak tartott rendszerben is fennmaradnanak, de attol meg az osszevont osztalyos iskolakat tarthatom rossznak.

Másrészt a szülők (sajnos) nagyon sokszor nincsenek tisztában azzal, hogy mi a jó a gyereknek.

Rossz hirem, van, ezt az allam nem fogja tudni kompenzalni es ha a szulok nem tudjak, hat az allam bacsi sem fogja naluk jobban tudni.

Teny, hogy en eleg ertelmes es gondoskodo szulok gyerekenek szulettem, igy nyilvan mas fogalmaim vannak eleve arrol, hogy "szulo", mint mondjuk egy alkeszcsalad gyerekenek. Eleve abbol indulok ki, hogy a szulo foglalkozik a gyerekevel, de talan ez a pozitiv hozzaallas tobbre visz, mint az "aa, ugyse ert hozza". De ez megint off a bertabla szempontjabol.

Egyrészt Kocsis Zoltán és Dávid Kornél nem abból lesz, aki városi iskolába jár, hanem abból, aki tehetséges.

Ilyet persze en sem allitottam. Kocsis Zoltan es David Kornel abbol lesz, aki tehetseges es a tehetsege felfedezesre kerul es utana sem kallodik el es megfelelo mesterek/edzok keze koze kerul es kurva kemenyen dolgozik es satobbi satobbi: a tehetseg felfedezese mindenkeppen valoszinubb, ha lat a gyerek legkesobb az iskolaban zongorat es kosarlabdat, mint ha nem, azt hiszem, ez eleg nyilvanvalo.

Igazabol nem is ertem ezt az egeszet, azon vitazunk, hogy jobb-e egy gyereknek, ha rendesen felszerelt iskolaba jar; komolyan, mi vitatnivalo van ezen?! Az meg, hogy minden tizhazas faluba nem jut rendesen felszerelt iskola, az tenykerdes, lehet rajta szornyulkodni, de felesleges.

Az meg, hogy "lesz belőle jobb esetben egy kiváló kőműves", elég nagyképű és megalapozatlan kijelentés.

Mert hogy? Ezt egy elkallodott tehetseg metaforajakent hasznaltam, kulonosebb nagykepuseg nelkul. Szukseg van kivalo komuvesekre is, fontos es hasznos tagjai a tarsadalomnak, de ha az a kivalo komuves amugy vilagszinvonalu zongorista lehetne, hat inkabb zongorazzon es tamogassuk azokat a folyamatokat, amelyek alapjan erre eselye lesz.

ZOH
Előzmény: pacorro (988)