advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.09.04 0 0 1718

Nem divergálunk minden téren az EU-tól, és bármire - és bármi ellenkezőjére tudok én is bárhonnan cikket hozni, de őszintén szólva szuverén, nagyképű és nagypofájú ember vagyok, ám értelmesnek is tartom magamat, így nincs szükségem cikkekre és mások megerősítésére ahhoz, hogy legyen saját véleményem.

Ami meg magát a kérdést illeti: Horex példája remekül mutatja, hogy a hazai gyakorlat rossz, mert a munkát őszintén kereső és akaró, de pechükre éppen anélkül maradt emberek pontosan ugyanabba a táborba soroltatnak, mint a munkát minden létező módon kerülők. Mivel sajnos ezek vannak többségben, így a rendszer nehezen változik - sok választó érdeke és kedve szerint való, hogy az intézményesített naplopás, közpénzen történő cigánytartás, a lakosság immáron harmadát kitevő nyugdíjasdzsembori, a széthulló egészségügy, a fele diáklétszámra is növekvő pedagóguslétszám, a minden istálló mellé odarendelt polgármester és jegyző rendszere ne változzon.

Sajnos úgy tűnik, bizony a rendszer pénzügyi létalapjának megrendülése kell ahhoz, hogy hozzá lehessen nyúlni, mert egészen addig, amíg bármilyen ámokfutó módon, de ez fenntartható, addig képtelenség változtatni - lévén, hogy pusztán a nyugdíjasok szavazataival simán választást lehet nyerni, a többi részlegesen vagy teljesen ingyenélőről nem is beszélve.

Ez van, 90-ben olyan választási rendszert kellett volna bevezetni, amely a szavazati jogot adó- és járulékfizetéshez (és szerintem minimum egy érettségihez) köti, és ez esetben a vargabetűk négyötödét megúsztuk volna. És már volna eurónk, és legalább másfélszer ekkora GDP-ből gazdálkodhatnánk. De nem így történt, közakarat volt, tudomásul kell venni. Mi főztük, nekünk kell megenni, jó étvágyat!

Előzmény: breien (1717)