Szia Alvin66!
Jó volt olvasni soraidat.
Ennek a topicnak részben valóban az volt a célja, hogy a DKÁ iránt érdeklődő, de mégsem a tömegeket vonzó populáris helyszínekre vágyó utazók figyelmét felkeltse eme érdekes és szép ország iránt.
Amikor arról írtál, hogy 1-2 évre mennétek, akkor hírtelen átgondolva sem tudtam megfogalmazni, hogy melyik részét ajánlanjam a szigeteknek, hiszen nagyon különböző adottságok vannak mind kultúrára, mind civilizáltságra, mind tájadottságra nézve. Ráadásul az ajánlgatást inkább olyan topictársakra hagynám, akik valóban életszerűen élnek vagy jártak a szigeteken.
A Jens Peters könyv egy jó választás volt elsőre, hiszen aligha létezik ennél up-to-datebb utikönyv a piacon.
Az utazásotok célja -ahogy olvastam- rekreációs jellegű lenne, nem szeretitek a "rumlit" és fontos a közbiztonság. Ezekkel a tényezőkkel szerintem rögtön kilőtted Manilát, Cebut, Mindanao szigeteket és az egyéb nagyvárosokat.
Nyílván csak azt tudom nyugodt szívvel ajánlani, ahol én is jártam: pl. Palawan. Palawanon belül viszont neked kell megtalálni azt a helyszínt, ahol eltudod képzelni, hogy 1-2 évig tengesd napjaidat. Koromból adódóan nem tudom átérezni, hogymire is vágyhat valaki pontosan, amikor arról beszél, hogy 1-2 évet tétlenül egy trópusi szigeten. Pontosabban át tudom, de akkor Koh Taora vagy Phanganra mennék bulizni, bár ott sem tudom mit kezdenék 1-2 évig.
Fülöp-szgteknek sztem több előnye is van Thaifölddel szemben: mindenki pöpecül beszél angolul, érintetlenebb környezet, kevesebb túrista.
Hátránya: kevesebb nyugati orientáltság, néhány helyen a közbiztonság rosszabb (állítólag), a repjegy drágább oda (így az út is hosszabb), nincsenek.
A hosszabb kintartózkodás állítólag nem probléma. Akikkel kint erről beszéltem (palawanon) azok annyit mondtak, hogy évente egyszer el kell menniük puerto princesába, ahol pecsétet kapnak. Hozzá kell tennem azért, hogy mindegyiknek fülöp felesége volt.