Kedves krasztacs!
Ugye elismered, hogy sokan vagyunk, sok féle a gondolkodásunk van, érték-kategóriánk személyenként változó. Mondok példát is: vannak harcos antinácik, akiknek a turul nyilas jelkép. Nekem,mert valószínű többet tudok a történelemből- több évszázados
Kárpát-medencei (nem csak magyar!) totemállat. Más: a keresztről az intoleráns ateistáknak a máglyahalál és az inkvizíció jut eszébe; nekem a tízparancsolat, az oktatás fejlődése, az első kórházak létrehozása. (vagy nemzetek megmaradásának elősegítése: lásd a görögség több, mint négyszáz éves török elnyomás után csak az ortodoxiának köszönheti nyelve, írása, kultűrája fennmaradását.)
A mi nemzetünk és országunk megnevezése a világon néhány kivételtől eltekintve ugyan abból a szótőből vezethető le, mint amiről beszélünk. Nem egyszerűbb lefejteni róla néhány hónapos gazság rárakódott szennyét, mint kiirtani-amúgy is romló nyelvünk szép szavát? Nincsenek fasiszta, náci, kommunista szavak! Ezek ellen fellépni kétségtelenúl a politikai szembenállás nyelvi eszközei.
És az, hogy én például sok mindent teszek és még többet tennék azért, hogy a magyar nyelv, kultúra, hagyományok megmaradjanak semmi képpen sem jelenti azt, hogy kopasz, erőszakos, bakancsos, hangoskodó vagyok. Ők nem adekvát eszközökkel jelenítenek meg egy tiszteletre méltő és fontos ideológiát. Ismét példa: mit gondolsz azokról, a magukat liberálisnak mondó, minden faji, vallási probléma ellen hangosan (és színpadiasan )ágáló emberekről, akik a politikai ellenfelúket
LECIGÁNYOZZÁK? Ez tönn sebből vérzik: 1. nem szégyenbélyeg ma és itt cigánynak lenni 2. az illető nem cigány 3. a liberális másság tisztelet nevében erősítik a cigánygyúlöletet.
Hívatkozol az önkényuralmi jelvényekre is. Gondold meg, hogy nem csak egyetlen önkényuralom miatt szenvedett az ország népe. Nem lehet csak egyoldalúan, pózolva tiltakozni.
Hidd el érdemes ezeken a dolgokon elgondolkozni. Luby