Ne idézz Takarítónak Páltól, mert nem fogadja el az Ő beszédét Isten igéjeként. Ha a vízkeresztséggel kapcsolatban írhattam volna Neki Páltól, mint Isten igéjéből, akkor nagyon könnyű dolgom lett volna bizonyítanom az állításomat. De nem teszem, nem tehetem, hanem kénytelen vagyok Felé elsődlegesen Jézus szavai alapján szólni.
Sőt, a többi apostol szavait sem idézhetem, mert azokat sem tartja Istentől valónak, hanem csupán emberi szónak mondja azokat.
Sőt, Jézus szavait sem fogadta el több alkalommal Jézus szavainak (Máté 5,28., 26,28.), hanem azt mondta rájuk, hogy az evangéliumot jegyző apostol e helyeken "kiszínezte" Jézus szavait a saját szavaival...
Ebben a topikban ilyen egyoldalúra lettek alakítva a topikgazda által a "játékszabályok", ezt vedd tudomásul, vagy ne írj ide, mert csak bosszankodni fogsz afelett, hogy mily sokára vallja be Neked Takarító azt, hogy szerinte még Jézus szavai is ki vannak színezve, nemhogy a Jézus eredeti gondolatait később elferdítő apostoli írások tartalma!
Gondoltam szólok Neked, hogy mi az elmúlt 4 és fél hónap itteni tanulsága!
vm