Thomas_ Creative Commons License 2006.09.01 0 0 565
Felelmetes egy meccs volt, meg mindig alig tudom felfogni hogy mi tortent:) De masfel jatszman keresztul Andre perfekten jatszott, nem is nagyon lehetett volna mar annal jobban:) Szuper fogadott, adogatott, haritotta a break labdakat, ez a jatek barki ellen eleg lett volna, Federer ellen is! Ha a harmadikban 3-3-nal osszejon a break, akkor nyilvan nem lattuk volna az evtized meccset, de igzasag szerint en lemondtam volna rola, egy 3 szettes gyozelem kedveert:) Ott egy icipici megingas, es el is ment rajta a jatszma... Akkor aggodtam, hogy dolgozza fel, hogy egy mar megnyert meccset kell meg tovabb jatszani, de kokemenyen odaallt a 4 jatszmaban is, es mintha Baghdatis kerult volna hullamvolgybe, tobbet hibazott, mint addig. Aztan ami 4-0 utan kovetkezett, az mar emberi esszel felfoghatatlan. En nem hiszem, hogy Andre barmit is hibazott volna abban a 2 pontban, amit Baghda a sirbol hozott vissza, Nadalt megszegyenito futasokkal, es visszaadasokkal, megis ez dontotte el a jaszma sorsat. Meg az, hogy az elveszitett adogatas utan Andre megzavarodott egy kicsit, es bizony sok konnyu labdat elajandekozott. Aztan jottek a ropte kiserletek, Gabor szerint faradt, bar en inkabb csak azt lattam, hogy nem visz olyan erot az utesekbe, inkabb helyezte es porgette a labdakat. Szinte ereztem 4-1-nel, hogy elmegy a jatszma, egyszer mar vegigneztem valami hasonlot Nalbandian ellen az Ausztral Openen, tudtam hogy Bagda kepes ra... Aztan mikor a donto szett elejen is elment az adogatas, mar en sem nagyon hittem, hogy onnan meg van visszaut. Es ha jol emlekszem, Bagda itt kert masszazst, 1-0-nal? Mert akkor marha nagy hiba volt, a sajat lenduletet torte meg, Andrenak meg volt ideje atgondolni, mi is a merkozes tetje:) Na az a kuzdelem, amit ott, nyilvan faradtan, nyilvan fajt mindene, bemutatott, az valami fantasztikus volt, ezert egy Isten o, es ezt nem kerdojelezheti meg senki sem!:) Aztan a kovetkezo dramai fordulopont 4-4, amikor Bagda combja begorcsolt. Hihetetlen, hogy meg 20 ev rutinnal is ilyen nehez ezt a helyzetet feldolgozni, de igy van! At tudtam erezni a helyzetet. Nehez ilyenkor eldonteni, hogy mennyit kockaztasson, egy szervanal, egy kereszt utesnel, mi az amit mar biztosan nem er el, mi az ami tulzott kockazat, es ilyenkor ohatatlanul megremeg az ember keze. Tudja belul, hogy itt a nagy lehetoseg lezarni a meccset, de ahhoz most hibatlanul le kene jatszani par labdamenetet, es persze ilyenkor nagyon nehez, mert a break reme meg ott lebeg a feje folott, es Baghda is hihetetlenul eltalata szinte az osszes returnt. Aztan sikerult valahogy hozni az adogatast, Baghda meg mindig alig tudott menni, kettos hibaval kezdte az adogatasat, meccslabda is volt, jujj, de kemeny helyzet:) Aztan bevallom, en mar 5-5 utan nem ereztem rajta, hogy kulonosebben hatraltatta volna a dolog (vagy jobban, mint Andret, mert nyilvan neki is voltak fajdalmai, csak nem mutatta ki), szoval szerintem nem ez dontott. Az dontott, hogy jobban birta a 4 oras csatat, jobb az allokepessege!:)
En nem tudom, ezek utan ki lehet-e kapni B. Beckertol, nagyon remelem hogy nem. De nem is ez lenne az elso eset, hogy Andre olyantol kap ki, akivel az elso meccset jatssza. Azert az is nagyon brutalis, hogy minden meccs utan megkapja az injekciojat, vagy valami ilyesmit mondott Gabor. Ha jol ertem, azt a gerincvelobe szurjak bele, azert jar akkora fajdalmakkal. Most gondoljatok bele, hogy mit meg nem tesz, hogy meg utoljara kiszolgalja a kozonseget, az o kozonseget, a tobb millio rajongojat, szerte a vilagon! Es azt a kisebb varosnyi embert, aki megtolti a stadiont akar meg ejszaka is, es olyan felelmetes hangulatot varazsol oda:) Tenyleg nem lepodnek meg, ha jovore visszajonne, legalabb a US Openre. Hisz egyertelmu, hogy csak ez elteti, es az is, hogy az embereknek szuksege van ra! Az az 1 ev pihenes csodakat tehet, remelem nem utoljara latjuk itt nagy varazslot!:)