rainman Creative Commons License 2006.08.31 0 0 54

Már ne is haragudj pümpücke, de a polémiát végigolvasva nem nagyon csodálkozom azon, ha valaki nem akar leszállni rólad...

A 37-esben kb ennyi volt a hűségről: "A sim kártyám a párom cégének a nevén van titkosítva," illetve: "Sim kártyát nem tudok cserélni, mert még egy év szerződésem van rá."

FatMo ezen infók alapján a 44-ben adott egy tippet, mire Te 45-ben ledorongoltad.

Aztán 46-ban az eredeti felvetésedet a ledorongolás után egészítetted ki azzal, hogy csoporthívás is képben van, de maradtál fenn továbbra is a magas lovon.

Aztán 51-ben próbáltad ragozni a sim-kártya és telefonszám összekötöttségét, miszerint elvesztett sim-kártyát pótolnak ugyanazzal a számmal, de új számot nem adnak ugyanazon kártyára.

Na most itt bukik kissé a mutatvány, merthogy én már hagytam el készüléket, kártyával. Letiltattam azonnyomban. A KÁRTYÁT.

Aztán lett egy új kártya ugyanazzal a hívószámmal. Na most akkor ha jó lenne az okfejtésed, akkor két kártya lenne forgalomban ugyanazzal a számmal. De én valahogy nem érzékelem azt, hogy a letiltott kártyát bárki is használni tudná az én aktív kártyámon lévő (és eredetileg mindkét kártyához tartozó) számmal. Merthogy - józan paraszti ésszel végiggondolva - a kártya beégetve tartalmazhat egy egyedi azonosítót aminek semmi köze a hívószámhoz eredetileg (ami letiltható) és a szolgáltatónál egy adatbázis tartalmazhatja a kártya-hívószám összerendelést. (és azt hiszem FatMo erre utalhatott, amikor az alapismereteket emlegette)

És ha ez így igaz, akkor bármilyen kártyához egy terminálról bármilyen számot hozzá lehet rendelni a szolgáltatónál.

A hűségszerződés meg nem más, mint egy darab papír.

Van pl. vezetékes előfizum, mondjuk hűséggel. Nehogy az legyen má', hogy hűség alatt nem tudok semmit intézni az előfizetésemmel kapcsolatban! Pl. kiegészítő szolgáltatást kérni, korlátozást, áthelyezést, titkosítást, számcserét, stb...

Talán inkább az a probléma, hogy mivel a párod cégének előfizetésében van a kártya-szám-készülék (nemkívánt törlendő), ezért te magad nem tudsz érdemben intézkedni az előfizetés ügyében, akár köti hűség, akár nem.

És a legutolsó 53-asodhoz: "Most pedieg gondolkozhatnál egy kicsit magadon, mert én mindenkitől kértem segítséget nem Tőled, "

Az én nyelvérzékem azt súgja, hogy a mindenki-ben FatMo is beleértendő, szóval nem értem az utólsó kitételt, miszerint "nem tőled"

Az utólsó kiabálós mondatodat meg kifejezetten sértőnek érzem jómagam is, noha nem nekem szólt.

Szóval nem csodálkozom továbbra sem azon, hogy valaki rádszállt.

Legnagyobb sajnálatomra....

Előzmény: Törölt nick (53)