Fineszedző Creative Commons License 2006.08.29 0 0 2301
Nekem ilyen lakásom van, de a közös költség (villany, víz, csatorna) a fűtést kivéve a létszámtól függ. Bitte, kérem, please ezt fogjátok fel, annyiszor megkérdezitek.
1 GJ 1500 Ft, február-március-április fűtési díj: 3432 Ft (kicsit kevésnek tűnik, de itt a számla előttem) - egy szobát nem használok, ott egyáltalán nincsen fűtés.. De amúgy sem kellett hosszú komolyan fűteni, jó a szigetelés, egy ablakot kivéve, ahol mintha a tok körül nem lenne jó a szigetelés.
Fűtés: 1100 Ft/hó (február-március-április átlagában)
Közös költség: kb 146 Ft/nm (+-2 Ft, nem találtam a pontos adatot)

1 főre: (azt hiszem)
Vízmelegítés: 2000 Ft/hó
Víz-Csatorna: 2000 Ft/hó
Villany: kb 5000 Ft/hó (nem találtam adatot, átualással megy)

Átadás-átvétel:
Általában jó munkát végeznek. Kisebb gányolás előfordul.

Minden egységet le kell számolni, a fontosak helyét lemérni. (elektromos kiállások) Itt volt hiányom
Ami elektromosat ki lehet próbálni, ki kell. (kaputelefon, csengők, elszívók, lámpák)
A folyón levő doboznál te vagy-e a kijelölt szekrényben. A mozgásérzékelő észrevesz-e, amikor az ajtóban állsz.
Ki kell próbálni minden csapot, WC-t lehúzni párszor. Jól tölt-e, zár-e és nem folyik-e utána, és nem meleg vizet használ-e. WC csésze, mosdó nem mozog-e. Kád és mosdó dugók nyithatók-e, zárhatók-e (és nem folyik-e le mellette a víz). Központi vízelzáró csapok működnek-e.
Konyhabútorban nincs ötletem. Amit kértetek, tételesen.
Ajtók könnyen nyithatók, zárhatók, ha résnyire nyitva van, nem nyílik-e tovább. Nem karcolja-e az aljzatot. Kulcsok megvannak-e. Külső ajtón a gumirozás megvan-e, zárban könnyen forog-e a kulcs.
Összes ablakot kipróbálni minden módon nyitni. Szinte mind lógni szokott. Sértetlenek-e az üvegek.
A falak általában kissé hullámosak, erre érdemes ránézni, mert surló fényben igen csúnya lehet, és nem olcsó simává varázsoltatni. Ahol beépített szekrényt akartok a függőlegességét és a derékszöget érdemes mérni. (Azért nagy hiba ebben nem volt.)
A járólapok nem fogasak-e (lábat csúsztatva az nem akad meg), fuga egyenletes szélességű-e. Erkélyen a lábazat teljes-e. A csempe nem kong-e. A laminált lap sértetlen-e (ezt alaposan kell megnézni, mert nehéz kiszúrni a kicsi ütődést, de nem jellemző hiba), végig megvan-e a szegélyléc.

Az AFM lapja rémes, mintha vmi idióta állami tökfej rendelte volna meg a sok csicsával, és a buta felülettel. Csak az Ikonház honlap rémisztőbb, amelyért már igazán nagy s***rúgás utalható ki. Az AFM közönségszolgálat :-) kedves, lelkes, és előbb-utóbb meglesz minden, amit kérsz. Speciel az weblapra ígért fórum nem.
A lakásbiztosítást jól nézzétek át, elég-e nektek, amit az AFM? köt (a ház biztosításásnak keretében). Volt betörés a házban, amikor az első emeletre bemásztak.
KábelTV-t, netet időben rendeld meg, hogy mikor beköltözöl, legyen.

És ne a kuka mellé tedd a szemetet!

Mint látod, itt inkább a lakókkal van gond, és nem az építővel vagy a házkezelővel, azért sem prög annyira a topic.