Tényleg tévedtem, mivel az algériai terrorista GIA csak az érvénytelenitett választások után alakult és népirtott. Azt hittem, ők gyilkolásztak előtte is.
A GIAt a választást nyert FISből kivált radikálisok - radikálisabbak - alakitották.
A FISnek korábban is voltak fegyveres harcot hirdető elemei. Nem emlékszem részletekre, de Algériában a választások előtt, a franciák után is volt terror.
Mindez azon, amire céloztam, nem változtat. Muszlim gyilkolt muszlimot, ahogy teszi most is Irakban. Az inkonvenienssé vált korábbi cimbora tömeggyilkost ott elmozditottuk. Most meg az a baj. Ha ignoráljuk, mint Kimet, akkor tárgyalni kellett volna.
Ha a terroristák minket lőnek, ölnek, rabolnak el, robbantanak, akkor is ők a mi áldozataink, akiknek más eszköze nincs a frusztráció levezetésére. Mi tehetünk arról, ha ellenünk fordulnak, és arról is, ha egymás ellen.
Nincs rajtunk sapka. Értem én.
De hogy támogatnám a tömeggyilkosokat??? Valószinüleg annyira, mint te. Vagy még annyira se.
Az ellenségem ellensége a barátom - állitólag ez arab közmondás. A világ reálpolitikusai előszeretettel teszik ezt át gyakorlatba, nemcsak az amerikaiak. (Pedig ők jóideje nem is reál- inkább irreálpolitikusok. Erről se tehetek.)