ikaljan Creative Commons License 2006.08.29 0 0 365

Nyilvan amit a weblog leirt az csak egy weblog, feltetelezes, kozvelemenykutatas, ilyen intezkedeseket soha nem hoznanak Amerikaban, egyszeruen azert mert nincs ertelme.

A webblog egy kormányzati szerv vezetőjének a webblogja. A közvéleméynkutatás meg az "nép" (demokrácia ugyebár) véleményét fejezi ki. Ennek, tekintve, hogy ők választanak, közvetett vagy közvetlen hatása nyilván van a döntéshozókra is. (vagy ugye már eleve a döntéshozók sugallnak ilyen megodásokat)

Persze abban igazad van, hogy ez még nem maga a szabályozás. (csak az ahhoz vezető út)

Viszont, en ujra es ujra azt kerdezem, hogy miert nekem kellene elhatarolodnom ezektol a jelensegektol,

Vazze. Azért mert ember vagy!!! Az arab világ (állami, közösségi, egyéni szinten megszintén határolódjon el!!! De mások felelőssége, vagy felelőtlensége abszolút nem befolyásolja a te felelősségedet)

En ennek az egesznek szenvedo alanya vagyok

Mint ahogy én is, Mumu is, Kobzar is,  az amerikai arabok, az amerikai nem arabok, a libanoniak, a palesztinok, az izraeli zsidók, az afgánok, a londoniak, az irakiak, a szudániak, a kongóiak, a tamilok, az írek, a mexikóiak és a bolíviaiak nagytöbbsége is.

...ettől még van felelősségünk (ha más nem az az önérdek, hogy többségünk szeretne békében élni, és minél kevesebb őrült nácit látni a környéken). Te az Egyesült Államok polgára vagy, mint ilyen, egy politikai közösség, egy társadalom résztvevője, és alakítója. Ilyen módon felelősséged is van. (Vagy nem erről szól a demokrácia?) Továbbá ember vagy és a Föld nevű bolygó polgára, és az emberi társadalom résztvevője és alakítója. És ezért is van felelősséged.