pinotnoir777 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 950

Sziasztok!

 

Rövid bemutatkozás: a Mátrában pár éve kezdtünk szőlész-borászkodni, elég kis méretben, most másfél hektárnál tartunk. Termő szőlőink olaszrizling, cserszegi fűszeres és kékfrankos, és telepítettünk (idén) pinot noir-t (777-es klón:)

 

a kérdés: az egyik dűlőben 15-ös, a másikban 16-17-es a kékfrankosunk (15% levonva). Átlagos időjárás mellett szerintetek kb mikor fog ez 21-22-re felmenni, akkor tervezem szüretelni, persze csak ha fenolosan szépnek tűnik. Elvileg október elejére saccoltam a dolgot de most csodálkoznék ha addig húzná a dolgot...

 

köszi...ja és apró érdekesség: a pinot (pár átoltás sikerült tavaly) azt hittem korábbi a frankosnál de most jó egy fokkal gyöngébb mint az ugyanabban a dűlőben levő kékfrankosunk.