az alapkérdét én tettem fel: mutasson valaki nekem antik hindí szöveget. (ilyenről tesz említést ugyanis a szerző)
erre mondtam, hogy hülyeség. fából vaskarika. Te lehet, hogy egy szóval sem említetted, hogy az általad betett kép antik hindí lenne, de a fenti kérdésemre (lásd: alapkérdés) tetted be válaszul. lásd a 3-as (enyém) és a 4-es (Tiéd) hozzászólást.
az írás ebben az esetben mellékes. tőlem akár lehet ókori is. de akkor nem hindí nyelvű. kész.
(egyébként ha a hindí nyelvről, a lejegyzésére használt dévanágarí írásról, ill. annak kialakulásáról szívesen olvasnál, fel sem kell állnod a net elől, tele van vele. pl. egy tömör, ám olvasmányos cikk szakértőtől: http://jeindia.hu/index.php/articles/426 jó olvasást!)
cipész maradjon a kaptafánál. direkt nem foglalkoztam a szöveg magyar nyelvtörténettel kapcsolatos részével, nem szakmám. tisztelettel megkérnélek arra, tedd te is ezt az újind nyelvek esetében. érvek nélkül, sértett hangon válaszolgatsz, és próbálsz védeni egy gyerekes butaságot. biztosan gond van az erkölcsi értékrendemmel, de butaságot butaságnak minősíteni nem érzem, hogy bűn lenne. persze érvek nélkül vitatkozgatni sem az, legfeljebb felesleges.