em Creative Commons License 2006.08.28 0 0 74

sziasztok!

gondoltam letesztelem hogy működik ez a dolog, anyukám nevére és címére rendeltem egy próbakollekciót (mert az amúgy is olcsó). mivel szüleim általában otthon vannak, ezért a postás megtalálja őket.

anyukámnak lelkére kötöttem, hogy semmit ne írjon alá.

ez kb 3 hete volt.

eredmény: egy hete (tehát a megrendeléstől számított 2 héten belül!) megérkezett az első szállítmány (amit rendeltem). A rendes postás hozta ki, aki az egyéb leveleket is szokta vinni. Nem íratott alá semmit.

A dobozban volt a csekk, ezt be is fizettem (mivel ezt megrendeltem, meg ennyit megér a cucc amit küldtek).

amúgy: az internetes rendelésnél gyakorlatilag bárki nevében, címére tudok rendelni. tegyük fel, hogy a szomszédom rendel a nevemben bármit, a postás bedobja a postaládámba (lerakja a küszöbre stb). Én kibontom, látom fizetnivaló van benne, de nekem nem kell a cucc. Kötelezhető vagyok-e én ilyen esetben, hogy visszaküldjem az árut (postaköltség)?

meggyőződésem, hogy a csomagküldő cég SEMMIT nem tud tenni a fenyegetőzésen kívül, mivel semmilyen aláírt papírja sincs sem a megrendelésről, sem az áru átvételéről.