dCi Creative Commons License 2006.08.28 0 0 207

Állami kamattámogatás csak köztisztviselőknek, közalkalmazottaknak, és pároknak (házas- élettárs) jár. Egyedülállóaknak nem. Azt nem értem, hogy miért (vagyis értem, így próbálják a gyerekszámot növelni), mert ez szerintem nem demokratikus.

1,8M ért a beálló a kerületi átlag alatt van, de ha hozzászámolok 10% illetéket akkor már számunkra is megfizethetetlen. Sajnos a XIII kerületi építési szabályzat kötelezi az építtetőt a lakásszámmal megegyező számú garázs megépítésére. Mivel ezt a föld alá extra költségen kell megépíteni így a beruházó is kényszerben van. Az megint más kérdés, hogy inkább +5 nm lakás mint egy garázs. Legalábbis annak aki nem autób..i :-))  Éppen mostanában volt példa rá itt a kerületben, hogy a felhőszakadás következtében beáztak az autók a mélygarázsban levő 0,5m-es víztől.

Attól vagyunk biztosak abban, hogy felépül, hogy nem a beruházónak, hanem a banknak fizetünk (letéti számla, szerződés) aki csak akkor szabadítja fel a kedvezményezettnek (beruházó) a pénzt ha a lakást átvettük (használatbavételi eng.). Vagyis ha nem épül, akkor legrosszabb esetben visszakapjuk a pénzt és bukunk néhány havi kamatot. De én ettől nem félek...már az ötödiket is megkezdték :-)

Gizella házas "panaszokat" pedig keresd a Gizellás topicban.

Előzmény: esotherica (206)