Aureliano Buendía Creative Commons License 2006.08.28 0 0 206
Ha rajtam múlik, itt nem lesz kimoderálás. Mindazonáltal tulajdonképpen azért nem értek egyet veled, mert mintha nem azt kifogásolnád, hogy GG-t nem ítélik el eléggé, hanem azt, hogy Nyírőt túlságosan is. A fasizmust nem az objektivitás nevében kell elítélni, azt meg lehet tenni érzelmi, vagy morális alapon is.
Azon persze lehet vitatkozni, hogy az irodalmi kánon esetleg részrehajló-e, és a polgári, jobboldali írókat szántszándékkal hagyja-e ki a zsidó-kommunista irodalmárok összeesküvése. Ehhez én igazából nem értek, de ha létezik irodalomtudomány, akkor a tudomány kifejezésben nekem valahol benne kellene lennie a bizonyíthatóságnak is. Hogy tényleg benne van-e, azt nem tudom. Azt is el tudom képzelni, hogy statisztikailag esetleg tényleg több az ismert, jó írónak tartott zsidó származású ember, amit magyarázhat a családi-kulturális-szociális háttér is, a fokozott érzékenység, mittudomén. Engem nem zavar. Wass Alberttől egy fél könyvet olvastam eddig, azt nemigen találtam figyelemre méltónak. Persze ettől még lehet nagy író is, de a jobboldal szokásos túlkompenzációja is lehet az a rettenetes mennyiségű könyv, amit kiadtak tőle az utóbbi időkben.
Szerencsére mindannyian különbözőek vagyunk, ahogy azt már a Brian életében is láthattuk (persze ez itt most nem megfelelő hivatkozási alap), van aki tárgyilagos, van aki érzelmes, ateista vagy hívő.

Előzmény: szalakota (203)