away alone Creative Commons License 2006.08.27 0 0 13283

igen ezt már én is lecsekkoltam, de most pl. 500Ft-ért árulja az összes bakelit lemezét fixáron, ami nem is olyan rosz, de persze én is 'elég' sz@rságnak tartom, hogy egy üzlet, felvásárolhat egy gyűjteményt aztán továbbadhatja az egészet(!) busás áron...

On-line mizéria: eddig szerencsém volt (miazhogy hihetetlenül nagyon, pedig csak most kezdtem!)...nem tudom mi a rosszabb nagyot, vagy sok kicsit bukni, szerintem az utóbbi, de ami a lényeg, neked megéri e, ha igen kockáztatsz ígyis úgyis megteszed...

Bakelitárak: szeintem többet érnek mint a CD, márcsak anyagköltség miatt is+kicsit antik (én ennek ellenére sem tartom különlegességek, számomra egyszerűen hallhatóan jobban szól, és láthatóan élvezhető). A minősége miatt megérne akár 4-7e Ft ot is, a gond az, hogy kevés a magyar pénze, és mindemellett nem bízhatsz meg az eladó minősítésében (karcos, ekével szántott, koszos, kopott, szakadt stb.), szóval elég nehéz ellenőrizni a minőségét, amiatt érdemesebb olcsón hozzájutni.

A lemezjátszóról: a lényeg, hogy nem kell új vagy új használt minősítésű belőle. Lehetőleg legyen közvetlen meghajtású, fej nélküli, lehetőleg S karral, cserélhető bajonettes fejtokkal, akár minden extra nélkül (gondolom nem lemezlovaskodni akartok a Cure LP-kkel), a lényeg, hogy jó tűd legyen hozzá, és jó előerősítős ria korrektorod, ez összesen: max 15e lejátszó (Omnitroic, Technics), 6-12e tű (Ortofon)+3e fejtok (headshell, Omnitronic), ha nincs, és 6e korrektor.

Előzmény: Törölt nick (13277)