Ez mondjuk nem baj. Nem is érezném jónak, ha hamisítványokat mutogatnánk eredetinek. Engem nem zavar egy másolat, nem vagyok olyan "vájtszemű" (vagy épp az vagyok? :-) ), csak az, ha eredetinek akarják elsózni. Mellesleg ezek az autók új korukban sem tudtak többet motorikusan, mint egy négyütemű Wartburg, tehát nem hiszem, hogy ez akkora tregédia lenne. Egy ilyen autó nem arra való, hogy kimenjek vele döngetni az autópályára, vagy a Felsőtárkány-Lillafüred úton rodeózzak vele. Ennek az elsődleges célja, hogy az olyan exhibicionista hülyék, mint én, kiélvezzék vele az autózást.
OFF: Ezt élvezem az X1/9-esben is. Újkorában sem volt benne sokkal több 70 lónál, ami a 920 kilójához nem egy őserő. Viszont amikor Franciaországban autóztunk vele a nászutunkon, akkora sikerünk volt, mint a csuda! Pedig Normandiában több olyan Z3-as, Z4-es BMW, új MG, és egyéb szép, gyors, korszerű és drága sportkocsi közt autóztunk, parkoltunk, aminek az éves adója többe kerülhet, mint a mi kis vakarcsunk cakkumpakk. Viszont azokra rá sem bagóztak, nálunk meg a panziós házigazdi áthívta a szomszéd nyugdíjas házaspárt, hogy nézzék meg, micsoda autó jött hozzájuk. Egy tengerparti kisvárosban meg egy teljes csoport turista kiabált, tapsolt, meg integetett utánunk. Nejem kicsit zavarban is volt, de azért alapvetően neki is tetszett. :-)