Szia detty21!
A CAMINO lényege, hogy mindenki meg tudja csinálni. Ha nem 800 km-t, akkor annyit amennyit. Nem a megérkezés a lényeg, hanem az út maga. Jó célszerű eljutni Santiago-ig, mert csak akkor kapsz oklevelet, de ezt mindenki megkapja, aki legalább 100 km-t megtesz gyalog. Tehát az induló állomásként kell közelebbi pontot választani.
Most nem akarok részletes tájékoztatót írni, mertmég Satinette kihajint a topikból, de a CAMINO-nak több külön topikja van, ahol olyanok is írnak akik már megjárták az utat. Én még csak készülök.
Nem kell különösebb edzettség hozzá, és nem kell napi 60 km-t megtenni. Annyit mész amennyit elbírsz. A képességeidhez kell alakítani az időbeosztást. /És a rendelkezésre álló szabadsághoz/
Akiben felmerül a gondolat, hogy le szeretné járni az utat, az előbb-utóbb elmegy. Akkor amikor megérik rá a személy. Taptasztalatom szerint nem a sportolók és túrázók mennek el ide, hanem olyanok akik szeretnének valami betegséget, gondot, problémát "letenni magukról". Akik visszajöttek azt mondják, hogy megváltozott az életük. Átalakult az értékrendjük, már más a fontos. Nem a pénz, a hajtás, tudnak örülni apróságoknak is.
Én egy asztmával és 20 kg súlyfölösleggel fogok menni. Na jó ez utóbbiból még szeretnék lefaragni.
Ja! Egyébként kocsival is el lehet menni. Csak a szállásnál lehet belőle probléma.
Ha komolyan érdekel, erről még beszélhetünk. Lenne rá ötletem.