Szia Csokis,
és sajna nem tudom a biztos választ, de elküldöm a kérdésed linkjét a Kit Car Klub elnökének, aki gyakorló jogász, sokat foglalkozik ilyen kérésekkel, és megkérem, ha tud válaszolja meg.
Szerintem egyébként az elsö magyar forgalomba helyezés - akár kinti a teljes autó, akár csak a kaszni jött kintröl, és a motort egy másik, rendszámmal rendelkezö itthoni autóból teszed át - reg.adó köteles. (Az a gép ugyanis mindenképpen elsöként forgalomba helyezett lesz.)
(A 'donor elv' lenne az, amit feszegetsz a kérdéssel. Ha ugyanis érvényesülne a donor elv, mint pl. Angliában, akkor nem új forgalomba helyezés lenne... Angliában ugyebár a donor autó rendszámát is viheted, ha akarod a kit car-ra.)
Amúgy én is tudok olyanról, hogy Mercedes SS-replikát (Sierra motor, Sierra difi, váltó, kerékagyak, stb.) simán levizsgáztattak veteránként. Lehet, hogy valami belerepült a minösitök szemébe, és emiatt 'nem láttak tisztán'... :(((((
És még egy dolog, próbálunk nyomulni reg.adó ügyben is, de sajna, mintha elfogyott volna az erönk...
Üdv!