Én nem állítottam volna le, viszont írásban este 7-kor letettem volna Szilvássy és Demszky asztalára egy ötsoros levelet, miszerint az ÓMSZ-Katasztrófavédelem stb.. információi alapján komolyan meg kellene fontolni a rendezvény gyors lezárását, és az emberek hazaküldését, mert valószínűleg igen komoly vihar lesz.
És akkor most Szilvássy repülne. Demszky meg a választásokon. De nem tette senki az asztalukra a papírt, sőt, már az apparátusban elakadt az információ. Az ÓMSZ fontos információkat e-mailban, offline küldözgetett, miközben alapvető lett volna, hogy felhívják az összes érintettet telefonon. A Katasztrófavédelem meg sziesztázott. Demszky meg xart az egészbe, gondolom épp a nyaralóját igazgatta.
Ettől még politikailag természetesen a hierarchia csúcsán állók a felelősek, ergo mély meggyőződésem, hogy jelen helyzetben Szilvássy, sőt, Demszky lemondása elvárható lett volna. Ehelyett Demszky legelső reakciója a felelősség elhárítása volt, aztán beáldoztak néhány senkit a beosztottak közül. Undorító az egész bagázs, úgy, ahogy vannak. De ne legyen illúziód, ha most a Fidesz van kormányon, pontosan ugyanez történt volna.
És bizony a vezetőktől elvártam volna, hogy mivel már napokkal előtte tudni lehetett, hogy potenciálisan viharesélyes az időpont, így folyamatosan, ötpercenként tájékozódjanak.
Persze a történtek kicsit valóban vis maiornak tűnnek, ekkora grimbuszt még a történtek előtt fél órával sem mert volna ígérni az OMSZ, de azért rávilágított kiválóan arra, hogy a szisztémában minden szinten mindenki szarik mindenre.
No ezért kell végre változtatni - mindenhol.