Magyarországon 3200 önkori település, megyék, főváros mint BERUHÁZÓ! A legkisebb településen is muszáj valamit építeni, ha polgármester újra akarja választatni magát. Persze nem mondom, hogy egy 300 fős faluban ennyire rúgna az útépítés, iskolafelújítás, óvoda kifestése, stb. de pl. a minap mentem keresztül Érden, oszt eltévedtem. Nemtom hány körforgalom, a "belváros" vadi új!
Bp.-re meg egyszerűen nem lehet bejutni úgy, hogy legalább 3 útfelújítás ne jönne szembe. Magyarországon az össz. beruházás 6-8%-a nem a beruházásra megy.
Lehet, hogy ez még mindíg kevesebb, mint az egyéb fekete gazdaság, de lépjünk túl ezen.
Szerintem a feketegazdaság megszüntetését nem azokkal kell kezdeni akik RÁ VANNAK SZORULVA! Hajléktalan ugyi megkeresi hol lehet kapni kannásbort, mert oltaná a szomját Tesco-ban vett Metaxával is, csak nem fussa rá. A rendőr fizetését is összehasonlíthatjuk egy polgármesterével, miniszterével és el lehet dönteni, hogy melyiknél érthetőbb hogy korrupcióra adja a fejét.
DE!
Az egyszerűség kedvéért, ha én egy konyhán dolgozom, és látom, hogy a főnök 15 kg. húst visz haza hétvégéken, én bíz megebédelek. Aztán ha a főnök rám szól, hogy mutassam a blokkot, akkor én visszaszólok, hogy OK, de akkor Ő is mutassa meg nekem péntekenként. Ezt a helyzetet megelőzendő a főnök SOHA nem fogja kérni tőlem a blokkot. Persze rajtam kívül még minden nap INGYEN megebédelünk ott 5-en a dolgozók közül. Ez már értékben eléri, sőt meghaladja a főnök által elvitt hús árát, de pofa be, ha tovább is igényli a húst.
Majd ha felhagy a hús elvitelével és olyan sok idő telik el, hogy azért már nem jár bünti, NA AKKOR SZÓLHAT a blokk miatt!
Barátom! Ez hálózza be az egész társadalmat!
Szerintem a miniszterek akkor nem lesznek korruptak, ha főnökük belátható időn belűl nem volt, és ma sem az. Főosztályvezető, osztályvezető, csoportvezető.. eljuthatunk így a takarító néniig!
Megbüntetni a hajléktalant fogják, ha kenyeret lop a boltból. Ugyi annak se főnöke, se protektora, így joggal igényli a társadalom a BECSÜLETET tőle.