anblock_italia Creative Commons License 2006.08.24 0 0 10553
Én eddig a nagyobb metszést az első virágzás után, úgy augusztus elején végeztem, azzal az elszánással, hogy őszig kihajt és hamarabb virágzik. MÉG SOHA NEM VIRÁGZOTT A KÖVETKEZŐ ÉVBEN az  új hajtás, míg Rágica meg Krampuszka tavassza visszametszett ágak friss hajtásainak virágával "idegesítenek", úgyhogy el vagyok bizonytalanodva. Talán azok a friss hajtások ha nem is látszik rajtuk mégiscsak fáznak télen, nem tudom. Mivel reményem úgysincs a jövöi virágzásra, ezért visszafogom magam és megpróbálok várni tavaszig, de ha helyhiány miatt metszenék, akkor is csak behordás előtt. Egyébként lehet ennek a viselkedésnek az is az oka, hogy így nyáron a metszésnél a sebek élőbbek, sok nedvet veszít a növény, ellenben kora tavasszal még nincs benne olyan nagy vérkeringés. Persze ez csak okoskodás, de lehet, hogy van benne valami. Szerintem a déli országokban is tavasszal metszenek és hamarosan virágoznak, legalábbis májusban szinte alig volt rajtuk új hajtás, mégis biztos, hogy nyáron már virágoztak.
Előzmény: TTNora (10548)