vartomol Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1289

A válaszodnak elébe rohanva: már korábban szóvá tettük, hogy a 100 leggazdagabb magyar összvagyona nem lenne elegendő, hogy bekerüljön a 10 leggazdagabb románba vagy lengyelbe.

Ha ezt a hivatalos vagyonnyilatkozatok alapján állítod, akkor árnyékra vetődsz. gyurcsányi esetében a 400 nm ház Dobrev Kláráé, sőt a 2004-es vagyonbevallás esetén a közös bankszámlán található összeg nem érte el a 2 (azaz kettő) millió forintot. Ha megengeded, ezt nem veszem komolyan. Sőt egyetlen politikusét sem veszem komolyan.

A 100 leggazdagabb ember - amúgy nem is mobilizálható és túlnyomórészt nem készpénzre váltható - vagyona nem teszi ki a megszorítások csak idénre jutó részét. Mellesleg ez a 100 leggazdagabb ember és cégeik fizeti az adók jelentős hányadát...

Előző gondolatomhoz csak annyit tennék: a kár mértéke nem azonos az eltulajdonított értékkel. Nekem úgy törték fel a 12 éves Ladámat néhány éve, hogy az autórádió 500 Ft-nál többet nem ért.  A kár 20 ezer volt. Senki nem állatotta, hogy a 130 ezer milliárdos állami vagyon 1:1-ben magán zsebekben van.

Az okozott kár annyi.

A jelentős hányadról azért kellene egy-két adat. Már csak azért is, mert az agyonnyomorgatott kis és középvállalkozások a büdzsé legnagyobb befizetői.

Hivatkozol arra, hogy ismered a költségvetés számait. Melyik számokat? Amiket fletó elmond? Mert azt már senki nem hiszi el. Ő maga is bevallja, hogy hazudik. Miről beszélsz ezek után?

Másrészt itt felsoroltál egy nagy halom szerinted remekül működő céget. Pechedre olyanokat, amelyekre mint gyakorló villamosmérnöknek kiváló rálátásom volt, és csak azt tudom mondani: mindenben tévedsz, ezeknek a cégeknek voltak jó időszakai, de a 80-as évek végére reménytelenül lepusztultak

Már akkor sem volt jó a rálátásod.:-) Pechedre. Mert ezek a cégek a mai napig működnek, kár volt magukra hagyni és elvenni tőlük másfél évtizedet.

http://www.transelektro.hu/holding_villamossag.php

http://www.gammatech.hu/ShowPage.aspx?Path=/Hun/Links

Az egykor büszke Gamma például valami csúcs rettenetté változott, és öt perccel nem élte túl a rendszerváltást.

A Gamma a mai napig működik. És a NATO egyik beszállítója. Lásd honlap.

Barátom! Nem én "dolgozom" részinformációkkal, hanem te.

Ez csak két példa. Köveztkezetesen kevered a politikai rendszer bukását és a gazdasági szereplők működését. A politikai rendszer - szocializmus - megbukott. Gazdaságilag. Én nem ezt vitatom. Én azzal vitatkozom, hogy minden a földdel lett egyenlővé téve és ellopva, elpusztítva,  az erre való hivatkozással.

Nem arról van szó, hogy ne tudtunk volna ezt-azt termelni, hanem arról, hogy amit csináltunk, azt olyan minőségben és áron voltunk csak képesek előállítani, amely egy nyitás után senkinek nem kellett, még saját magunknak sem. A nyitást pedig a csőd kikényszerítette.

Arról amit leírtál úgy látszik az Észak-Atlanti Szerződés nem tud. Azt hiszem ők is részinformációkkal nyomulnak. Még szerencse.

Tetszik vagy sem, évtizedekkel korábban elpuskázott dolgokért fizetünk ma. De ki fizethetne helyettünk, meg tudnád mondani? Ki finanszírozza a nyugdíjakat, a közoktatást, a közegészségügyet helyettünk? Ki és miért?

Ebben igazat adok. 1989-1990-ben kellett volna az elvtársakat kirúgni mindenhonnan. Politika, közélet, média, pénzügyek. Soha többet nem rúghattak volna labdába. Ezt fizetjük most.

A többi gondolatoddal, ha nem haragszol nem foglalkozom. Mint egy MSZP választási reklámfüzet. Ami arról szól, hogy nem a zsömle kicsi, hanem a pofánk nagy.

Nem futó intézkedéseket hiányolok. TELJES ELSZÁMOLTATÁST. AZ ELMÚLT 17 ÉVVEL. HA KELL BÜNTETŐJOGI FELELŐSSÉGREVONÁS, TELJES-VAGYONELKOBZÁS, A KÖZÜGYEKTŐL VALÓ VÉGLEGES ELTILTÁS.

Ha ez futó intézkedés, akkor igazad van.

Előzmény: advocatusdiaboli (1275)