Mostanában átszoktam a topic olvasására, mintsem inkább bővítésére, sajnos elment a kedvem az egésztől nagyrészt a következők miatt:
1, a metró épül, ez tény, már a Móricz is fel van túrva. Ennek ellenére ti még mindig a viszonylattervekről beszéltek, hogy a 67-es így menne, meg úgy menne, meg ez így, meg az úgy. Nem teljesen mindegy merre menne, ha közben feltépik a síneket és megépítik a metrót?
2, Ezt a fórumot nagy valószínűséggel nem olvassa sem Demszky, sem egyéb döntéshozó, aki meg olvassa, az meg nem döntéshozó, tehát annyira felesleges viszonylatokról beszélni.
3, Ha valóban tenni szeretnétek a Thököly úti villamosért, akkort miért nem tesztek? Rengeteg civil szervezet van ebben a csöppnyi országban, lehet tanulni, lehet kérdezni, megharapni nem fognak.
4, Több út is járható lenne, én személy szerint sokat gondolkodtam, mit lehetne tenni. 5leteim: felvilágosítani a Thököly úti lakosságot a metró előnyeiről, hátrányairól, a villamos előnyeiről, hátrányairól. Felvenni a kapcsolatot a Thököly úton található boltok tulajdonosaival, hiszen az ő bevételüket szintén veszélyezteti a felszíni tömegközlekedés megszűntetése. Weboldal létrehozása, körlevelek küldése, lakossági fórumok szervezése, aláírásgyűjtés, levél a döntéshozóknak, felvenni a kapcsolatot hasonló célokért küzdő szervezetekkel, a zuglói önkormányzattal, tanulmány írása és benyújtása az illetékes szerveknek... és még számtalan út járható lenne.
Végül még annyi, hogy ezt az írásomat utolsó hozzászólásnak szántam, többet nem írok ide, nem fogom olvasni ezt a topicot. Időközben megtaláltam a módját, hogy tegyek valamit a magyar villamosvasútért, és ne csak a számat tépjem, hogy ezt meg azt kellene tenni...
Nem szeretnék 10 év múlva a könnyeimben tipródni, hogy jajajaj nem maradt meg semmi, pedig akkor még tehettem volna valamit.
Remélem az anyázások után belátjátok, hogy viszonylattervezéssel nem lehet segíteni a 67-es (én szerintem nagyon is jó és hasznos) ügyét.
További jó mulatást és remélem még hallok felőletek a rádióban, tv-ben avagy netán a Zugló újság hasábjain...