Okusabanak:
Felnőtt animáció:
A felnőtteknek szóló animációt mi nem igen vettük igénybe, de rendszeresen toborozták a népet különféle játékokhoz. Az esti táncnál ha valaki egy kicsit egyedül volt, már jött is egy animátor hogy táncba vigye. De nem voltak tolakodóak. Az esti szórakoztató műsorokat érdemes megnézni, ez októberben egy konferenciateremben volt, mert az esték már hűvösek voltak és nagyon hamar besötétedett. Lehet hogy szaptemberben még az anfiteátrumban lesz.
Vizisport:
Mentőmellényt használni kell, ha esetleg nem is kötelező a saját érdeketekben.
Isteni a kajak szerű kis csónak, a vizisí , na és a banán. Banánozni olyan sokszor mentünk, amennyi csak az időnkbe belefért annyira élveztük. A vizisít én nem mertem kipróbálni, de a férjemnek jól ment, a nagylányom pedig itt "tanult" meg.
Lehet paplanernyőzni is a strand mellett, de ez nem ML szolgáltatás, ezért fizetni kell. Valamint jet-ski is van, ami szintén fizetős. Szörfözéshez és a katamaránhoz valami alapképzettség kellett ami nekünk nem volt, ott tanfolyamon pedig nem akartunk részt venni, így nem tudom hogy működik.
Tenger:
Gyönyörű tiszta volt, kivéve egy nap vihar után. Ekkor fekete tengeri fű borított kb. 50 m partszakaszt, de odébb már nem volt gond. Halakkal, egyéb tengeri élőlényekkel mi nem találkoztunk.
Közlekedés:
A hotel mellett közvetlenül is van bazár, ahogy kiméssz bal felé kell elindulni. Itt vannak fix áras boltok is, először érdemes itt tájékozódni. Nekem nem sikerült a fix áras boltban alkudni.
Taxival mi Neubel-be mentünk, 3 dínárért vitt el. Itt egy kerámia piacon voltunk, nagy élmény. Visszafelé nagyon fontos a taxisnak pontosan mondani a hotel nevét ( Manar) mert Hammametben több ML is van!
Folyt. köv.: Cili