zividivi Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1229
//"...Az állami és közszféra, a közállapotok, a politikum meg majd akkor lesz tisztességes, ha nem lesz korrupt az utolsó gyalogrendőr is. .."//

Csakhát az egész rendszert az "emberi gyarlóságra" alapították a rendszergazdák. És tudod, hol "zsarnokság van, ott mindeni szem a láncban". Ez volt a nácizmus-, kommunizmus "kiszolgálással" vádolt, benne élők esetében is, és ez van most is.

Egyelőre nagyon kevesen vagyunk, akik ki merjük mondani véleményünket a rendszerről (téged is hellyel-közzel közénk számítva!), de hogy mit kapunk érte (téged is hellyel-közzel a "verekedősök" közé számítva!), annak tanulmányozására untig elég a PD-fórum is. És a valóság még a fórumnál is kegyetlenebb.

//".... A hirtelen, spontán privatizációból (lopásból...) feltört újsütetű vállalkozói rétegből az alkalmatlanok hihetetlen sebességgel kihullottak, visszacsúsztak, tönkrementek, visszakerültek saját alkalmassági szintjükre. Ez saját, személyes tapasztalatom, nem egy tönkrement embert láttam, aki a kapcsolati tőkéjéből szépen feltört, majd annak kimerültével visszacsúszott. Aki meg is tudott maradni-kapaszkodni, az tudott is gazdálkodni, és nem mondom, hogy igazságos, hogy így jutott lehetőséghez, de ezeknek az embereknek egy jó része sokkal lassabban, de így is elérte volna valószínűleg azt, amit így el tudott. ..."//

Annyira irigy vagyok, hogy a rendszerváltás óta ezeknek az embereknek szurkolok. Sajnos, ahelyett, hogy létszámban gyarapodnának egyre fogyatkoznak, méghozzá nem éppen kihalásos alapon.

Volt a Róbert Károly köruton egy mézeskalácsos. Maszek volt már a kádári időkben is. Csuhának hívták. A város másik szegletéből is eljártunk hozzá ha vendégeket, gyerekeket vártun. Élt a kis maszek boltja a RENDSZERVÁLTÁSIG! Zigler meg feltört. Én tudom, a két rátermett "kisiparos" közül miért csak az egyiknek sikerült.

Röviden: A RENDSZER HIBÁJÁBÓL ÉS AZ EREDETI SZELEKCIÓ MIATT!!!
Előzmény: advocatusdiaboli (1225)