twist Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1227
//Ez az egész fröcsögés itt tehetségtelen, ötlettelen, képzetlen emberek irigy füstölgése, és jórészt ennek az önnön alkalmatlanságát igazolni hivatott gondolkodásnak köszönheti az összes magadfajta, hogy nem jutott előbbre.

És itt a vége, pont.//

Köszönöm Barátom!

Jómagam a társadalmi helyzetet, az ÉRTÉKVÁLSÁGOT minősítettem, - saját nézeteim, empírikus tapasztalataim alapján, - Te meg engem minősítettél!

Nem emlékszem arra, hogy bármely egyetemi tanárom lehülyézett volna, ha más nézeteket hangoztattam mint ő. Sőt!

De vegyük sorra!

//...de így is van egy több százezres réteg, aki saját erejéből és szorgalmából normálisan, nem dúsgazdagon, de a nyugatabbra megszokott középosztály, felső-középosztály szintjén boldogul. Jelentős részük nem is önálló vállalkozó, hanem jól fizetett, színvonalas tudással és megfelelő képességekkel rendelkező alkalmazott. //

A normálisan megél, meg az elég jól megél között van némi különbség!

De hogy a nyugatabbra megszokott középosztály szintjén?  Van háza, minimum 2 autója, és normális bért fizet egy házvezető nőnek, meg egy nörsznek?

Ezért kapaszkodik MO.-on egy fejlesztő pedagógus ( tudod, aki a fogyatékos gyerekekkel foglalkozik ) hogy valahogy ismét kijusson Angliába,  Spanyol O.-ba gyerekekre vigyázni?  34 éves a szentem oszt nem tudtak még lakást venni.  Ezekből a kiruccanásokból reméli összespórolni a pénzt! 

No jó, miért lett fejlesztő pedagógus! -mondod erre.

Fiatal volt, bohó és komolyan hitte, hogy a béna gyerekeken segíteni élethivatás.

Az is, a mai napig! - mondaná Ő,  csak lakásra már semmiképpen nem telik a bttó 134 ezres fizetéséből.   Ezért elmén nyugatabbra középosztálybeli családok (mama nem dolgoz ) rosszcsont gyerekeire vigyázni. 

//Gazemberek az egyetemi rektorok, az akadémikusok, a sikeres építészek, a jó magánorvosok, a legkitűnőbb ügyvédek, közgazdászok, gazemberek mind a sikeres kisüzemet, nagy szervizt, autószalont, kisáruházat, kertészetet, csirketelepet összegründoló, szorgalmas polgártársak, mindenki gazember, akinek nem három elemije van, és nem ül egész nap a putri előtt a porban nyavajogva, hogy nem telik még sörre sem.//

Egyetemi rektoroknak millás havi fizetésük van? Nem tudtam! Azt hittem egyetemen rosszul fizetik alkalmazottakat! Akadémikusokat jól  fizetik?  Sikeres építész, ha hozzájut  jó kis állami, önkori megrendeléshez, lehet rajta kaszálni!  Jó magánorvos saját műtőjében operál?  Ha igen, biztos nem gazember! De ha nem????? Na jó!- nem gazember akkor sem, csak kicsit lopik:))) Állami kórház állami műtőjében, állami műszerekkel, közalkalmazottak asszisztenciájával, állami ágyon fekteti magánbetegét! Azért úgy én is tudnék vállalkozni, hogy minden költség, kiadás államé, enyém meg a bevétel!  Sőt, ha bevételt be sem vallanám! Dőlne a lé!   

A legkítűnőbb ügyvédek.

Majdhogynem szegények!

Ja Te a sztár ügyvédekről beszélsz!  Akik elintézik, hogy az igazán nagy gazemberek ne kerüljenek sittre! Az más!  Azok nem gazemberek! - itt tévedtem

elnézést! :)))

No és tisztesség ne essék,  ne keverjük már össze a 3 elemis putri előtt ülőt azzal a gépészmérnökkel, akit a növényolajiparból kirúgtak 1994-ben, oszt  árufeltőtőnek tudott elhelyezkedni 2002-ig.  Utána CNC esztergályos lett egy vállalkozónál, havi 50 ezerért papíron! Zsebbe kap még 70-et!  Ideális számára  a havi 120 fizu, 10 óra melóért.  Gondolkodik is, hogy magánvállalkozást alapít, csak össze kell spórolnia a 3 millás induló tőkét!  2 gyerek mellet megy ez, mint a karikacsapás! Van olyan hónap ( nem iskolakezdés ) hogy havi 30-at is félretesznek!  Már csak 10 év kell oszt kezdi!

Remélem Te a tervezésnél betartod a Kamara által meghatározott 1-3 %-os kséghánydot,és minden bevételed után rendesen adózol! Alkalmazottaknak sem zsebbe fizetsz, hanem hivatalosan annyit, mint egy rendes mérnökembernek!

Szóval hogy a 2 kocsira, meg a házra fussa!

Végül is építészmérnök alkalmazott már középosztály!

Előzmény: advocatusdiaboli (1217)