Mirdad Creative Commons License 2006.08.22 0 0 44

Kedves onleany!

Visszajöttünk - ohajod parancs! :)  Megertem Tapsi hapsit, hogy nem irunk belsö, (talan szemelyes dolgokrol). Persze megtisztelö levelet varom azota is...

"Hogy mi is tulajdonképpen a cél, hogy minél több ezo könyvet olvassunk, vagy hogy legjobb tudásunk szerint, a lehetô legegyszerübben éljük meg az életet."

Nagyon jol kerdezel. Szerintem mintha e kettö nem zarna ki egymast... Az olvasas

a keresesböl fakad. Egy idö utan az olvasas atmegy megalositasba. Fokozatosan,

finoman. Persze az ezo irodalom nem minden darabja ugyanolyan fanak a gyümölcse - hogy finoman fejezzem ki magam.

Keresesünkböl fakadnak kerdeseink. Kerdeseink mindig a belsö allapotunkat tükrözik, azt mutatjak meg: "annal okosabbat nem tudok kerdezni, mint amilyen vagyok :)"   A kerdeseinkre pedig az annak megfelelö valasz erkezik. Ha en pl.

(nem igy van, de tegyük fel) mindent a csillagoknak tulajdonitok, es az asztrologiaba

vetem hitem, lam: MINDENT le tudok vezetni belölük - legalabbis azt hiszem -

es latszolag megoldhato minden kerdes az asztrologia modszereivel.

"összeegyeztethetô e a gnózis jelenléte az egyszerü hétköznapok megélésével."

Ez nagyon szep kerdes. Tulajdonkeppen ez lenne a cel: beepiteni magunkba,

helyet adni magunkban, eletünkben a gnozisnak. Maga ez a szo semmi rejtelyest nem jelöl (irom ezt azoknak, akik esetleg mas összefüggesben talakoztak csak ezzel).  A legtöbb vilagvallas ugy tartja, Isten mindent körülölel, körülöttünk "van",

megnyilvanul ereje altal: BENNÜNK IS MEGNYILVANUL(HAT)!  Ha hagyjuk.

Ennek a felismerese ez a belsö tudas, melyet a görög  gnoszisz (tudas, ismeret) szoval jelöltek. De erröl szol a tao (ut), es a dharma (törveny) is.

"En vagyok az Ut, az Igazsag es az Elet."

"Elvesz az en nepem, mivelhogy ismeret nelkül valo."

A hetköznapokat mindenki a SAJAT tudati szintjen eli meg. Amit megeltünk igazabol csak az a mienk! Az összes többi csak filozofia, elmelet. Epp ezert valaminek a megletenek, vagy hianyanak a legszebb bizonyiteka (pl. a tudatossagnak, gnozisnak, stb.) az ELETÜNK. A sajat eletünk, hogy ott mit ertünk el, mit valositottunk meg "vallasunkbol", hitünkböl, stb.

Csodas kerdesek ezek, nem is lehet valaszolni igy, par mondatban ezekre. Majd beszelgetünk :)   Minden jot, Üdv!

Előzmény: onleány (43)